Ingrediente

Blat

  • 100 g frunze de spanac
  • 1 ou mare
  • 50 ml lapte semidegresat
  • 30 g tarate ovăz
  • Sare și piper, după gust

Umplutura

  • Felii de pastramă
  • 150 g cottage cheese cu 2% grăsime

Instructiuni

Blat

  • Încălzim cuptorul la 190 grade.
  • Tava de 20/24 cm se tapetează cu hârtie de copt.
  • Spanacul bine spalat se pune intr-un vas mai inalt, împreuna cu oul și laptele.
  • Cu blenderul vertical se pasează, pana obținem o pasta fina.
  • Se adauga taratele de ovaz, sare, piper după gust și se omogenizează cu o spatula.
  • Se toarnă compozitia in tava, in strat subțire.
  • Se coace la 190 grade, timp de 13-15 minute, pana se întărește, fără a-l usca.
  • Se scoate din tava, cu tot cu hârtie, se întoarce și se îndepărtează hârtia, ajutându-ne de un cuțit.
  • Se lasă la răcit pe un grătar.
  • Între timp, se feliază pastramă in felii foarte subtiri, iar cottage cheese-ul se pasează, pentru a obtine o crema fina.
  • Blatul rece se asaza pe o bucata de folie alimentara.
  • Se întinde crema de branza, iar deasupra se asaza feliile de pastramă.
  • Se rulează, ajutându-ne de folie.
  • Rulada se îmbracă in folia respectiva, se strâng capetele și se da la frigider pentru 3-4 ore.
  • In dieta Dukan, rulada se consuma intr-o zi de croaziera, având 30 g tarate de ovaz (2 linguri), cantitatea obligatorie in aceasta etapa.
  • Cutia de cottage cheese are 180 grame, dar am folosit doar 3/4 din ea. Un strat prea gros de branza, va face, ca la rulare, sa iasă pe margini.