Ingrediente

  • 4 albușuri
  • 3 lg indulcitor
  • 2 lingurițe rase făina konjak
  • 2 linguri otet

Crema

  • 2 linguri dulceața goji
  • 300 g branza degresată 0,2% grăsime
  • O lingurița rasa gelatina vegetală

Glazura 

  • 3 linguri lapte praf degresat
  • Apa rece- 2-3 linguri 

 

Instructiuni

Blat 

  • Mixam albușurile cu un praf de sare.
  • Indulcitorul se amesteca împreuna cu făina konjak.
  • Când albușurile fac vârfuri,adăugăm toată cantitatea de indulcitor( amestecat cu konjakul).
  • Mixam in continuare și adăugăm  oțetul ( cate o lingura).
  • Întindem blatul pe tava( 35/25), tapetata cu hârtie.
  • Coacem la 160 grade , aproximativ 15 minute.
  • Se desprinde ușor de pe hârtie.
  • Pana se răcește blatul, ne ocupam de crema.

Crema

  • Cu blenderul vertical mixam dulceața de goji,pana devine pasta, adăugăm branza, iar la final gelatina vegetala, mixând 2-3 minute sa obținem o crema omogena.
  • Crema se întinde pe blat( pe partea care a fost pe hârtie), rulam și turnam glazura.

Glazura

  • Laptele praf se amesteca energic cu apa rece, pana obținem o pasta de consistenta smântânii).
  • Pentru efect presaram chia peste glazura.Dam rulada la rece pentru o ora.

Alte informatii

In dieta Dukan, se poate consuma din atac, in minim 2 zile.