Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 20 g îndulcitor
  • 30 g tarate ovaz macinate
  • 10 g cacao degresată
  • 20 g lapte praf degresat

Crema

  • 150 g branza degresată
  • 100 g kefir degresat
  • 1/2 lingurița gelatina vegetala
  • Indulcitor și arome după gust

Glazura

  • 20 g lapte praf degresat
  • 2 linguri lapte degresat lichid
  • Seminte chia și goji

Instructiuni

Blat

  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • Mixam câteva minute ouale, indulcitorul și un praf de sare, pana obținem o compoziție aerată, cremoasă și crescută in volum.Insistam cu mixerul 7-8 minute.
  • Amestecam ingredientele uscate și le incorporam in compozitia de ou, amestecand cu o spatula.
  • Tapetam tava cu hârtie de copt.Eu am folosit o tava 24/24, dar ideal ar fi fost o tava 20/25.
  • Întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul la 160 grade, 7-9 minute.
  • Blatul copt se scoate din tava, se lasă la răcit pe hârtie, sa se umezeasca puțin ,se întoarce cu hârtia in sus și se desprinde ușor.Neavând nimic gras in compoziție, are tendința de a se lipi de hârtie.

Crema

  • Toate ingredientele se amesteca energic și se întinde peste blat, se rulează, ajutându-ne de hârtie și se glazureaza.

Pentru glazura

  • Laptele praf și laptele lichid se amesteca foarte bine, obținând un sos alb, de consistenta smântânii.Folosim o paleta de mixer, pentru a nu avea prea multe cocoloașe .
  • Peste glazura presaram seminte chia și fructe goji( dar este optional).
  • Se da la rece, cât se întărește glazura, după care se feliază.
  • Neavand tolerate, in dieta Dukan, rulada se poate consuma in faza atac, in doua zile( având 2 linguri tarate ovaz, iar in atac se consuma 1,5 linguri de tarate).Pentru croaziera se poate consuma intr-o singura zi.