Ingrediente

Blat

  • 2 albușuri
  • 1 ou intreg
  • 20 g făina cocos
  • 10 g seminte chia macinate
  • 15 g gluten
  • 20 g lapte praf degresat
  • 5 g praf de copt
  • 30 g indulcitor
  • Esența cocos

Crema

  • 250 g branza cremoasă degresată
  • 20 g ciocolata 80%
  • 20 ml lapte semidegresat
  • 10 g cacao degresată
  • Arome și indulcitor după gust

Instructiuni

Blat

  • Se mixează albușurile, oul intreg, un praf de sare și indulcitorul.
  • Ingredientele uscate și praful de copt se amesteca împreuna, apoi se adauga peste compozitia mixată de ou.
  • Se omogenizează folosind mixerul la viteza mică.
  • Compozitia se toarnă pe hârtie de copt, in tava de 20/30 cm.
  • Se coace blatul la 160 grade, timp de 8-9 minute.
  • Se scoate din cuptor, se desprinde de pe hârtia, se rulează cu ajutorul hârtiei de copt și se lasă la răcit, înfășurat in hârtie.

Crema

  • Ciocolata se topește in lapte fierbinte. Branza si cacaua se amesteca foarte bine, după care se adauga ciocolata topita si răcita, in 2-3 transe, amestecand foarte bine.Se pun arome si indulcitor după gust.

Asamblate

  • Îndreptam blatul, întindem 2/3 din crema si rulam. Restul cremei o folosim pentru a îmbracă rulada pe exterior.
  • Se da la rece 2-3 ore, după care se poate felia.
  • In dieta Dukan rulada se poate consuma intr-o singura zi de croaziera, având 20 g făina de cocos un tolerat/ zi și ciocolata 1 tolerat//zi.