Ingrediente
Blat
- 3 albușuri
- 1 lingurița făina konjak
- 1 praf sare
- 1 lingura indulcitor sau câteva picături indulcitor lichid
Crema
- 350 g branza degresată
- 50 ml cafea concentrata
- 1 plic gelatina
- Indulcitor după gust
Glazura
- 2-3 linguri crema
- Seminte chia
- 1-2 linguri fructe goji
Instructiuni
Blat
- Tava 25/35 tapetata cu hârtie de copt.
- Încălzim cuptorul.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.
- Se adauga indulcitorul, mixând, pana obținem o bezea ferma.Adăugăm făina konjak, continuind sa mixam la viteza mică.
- Se întinde rapid compozitia in tava, se da cuptorul la foc mic și urmărim bezeaua ,sa se întărească, in sensul ca nu ,se lipește bezeaua de degete.
- Se desprinde ușor de pe hârtie, iar cât se răcește pregătim crema.
Crema de cafea
- Hidratăm in apa fierbinte fructele goji, sau folosim dulceața din aceste fructe.
- Pregătim o cafea mai concentrata, iar in cafeaua calduta hidratăm și apoi topim gelatina la microunde, sau baia de abur .
- Se adauga peste branza, se îndulcești după gust și se întinde peste blatul rece, lăsând 2-3 linguri de crema, pentru decor.
- Lasam crema sa se întărească puțin pe blat, așezăm pe margine fructele goji hidratate, sau dulceața goji și rulam.
- Se glazureaza, presaram chia și dam rulada la rece 2-3 ore, după care se poate felia.
- In dieta Dukan , aceasta rulada se poate consuma încă din faza de atac, neavând tolerate.
Comentarii