Ingrediente

Blat

  • 3 albușuri
  • 1 lingurița făina konjak
  • 1 praf sare
  • 1 lingura indulcitor sau câteva picături indulcitor lichid

Crema

  • 350 g branza degresată 
  • 50 ml cafea concentrata
  • 1 plic gelatina
  • Indulcitor după gust

Glazura

  • 2-3 linguri crema
  • Seminte chia
  • 1-2 linguri fructe goji 

Instructiuni

 

Blat

  • Tava 25/35 tapetata cu hârtie de copt.
  • Încălzim cuptorul.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.
  • Se adauga indulcitorul, mixând, pana obținem o bezea ferma.Adăugăm făina konjak, continuind sa mixam la viteza mică.
  • Se întinde rapid compozitia in tava, se da cuptorul la foc mic și urmărim bezeaua ,sa se  întărească, in sensul ca nu ,se lipește bezeaua de degete.
  • Se desprinde ușor de pe hârtie, iar cât se răcește pregătim crema.

Crema de cafea

  • Hidratăm in apa fierbinte fructele goji, sau folosim dulceața din aceste fructe.
  • Pregătim o cafea mai concentrata, iar in cafeaua calduta hidratăm și apoi topim gelatina la microunde, sau baia de abur .
  • Se adauga peste branza, se îndulcești după gust și se întinde peste blatul rece, lăsând 2-3 linguri de crema, pentru decor.
  • Lasam crema sa se întărească puțin pe blat, așezăm pe margine fructele goji hidratate, sau dulceața goji și rulam.
  • Se glazureaza, presaram chia și dam rulada la rece 2-3 ore, după care se poate felia.
  • In dieta Dukan , aceasta rulada se poate consuma încă din faza de atac, neavând tolerate.