Ingrediente

Blat

  • 160 g albus de ou
  • 35 g indulcitor (xilitol)
  • 30 g tarate ovaz nemacinate (2 linguri)
  • 34 g alune de pădure tocate
  • 1 praf de sare

Crema

  • 250 g branza cremoasă degresată (0,2% grăsime)
  • 50 g iaurt, kefir, sana semidegresat, la alegere
  • 10 g cacao degresată
  • Indulcitor și arome, după gust

Instructiuni

Blat

  • Albușurile se mixează cu un praf de sare. Când încep sa facă vârfuri, se adauga indulcitorul și se mixează, pana ce bezeaua rămâne pe paletele mixerului.
  • Se adauga taratele de ovaz și se incorporeaza cu mixerul, la treapta cea mai mică, sau cu o spatula.
  • Încălzim cuptorul la 130 grade.
  • Pe o tava de 25/30 sau aproximativ ca mărime, se pune hârtie de copt.
  • Presaram alunele de pădure tocate, pe hârtia de copt, cat tine baza tavii.
  • Bezeaua obținută se pune intr-un posh, sau o punga la care tăiem un colț și formam bastonașe, peste alunele presărate, apoi cu o racletă de patiserie, se uniformizează blatul (in galeria foto sunt poze cu aceasta etapa). Dacă punem bezeaua cu lingura, in gramajoare, este posibil, ca la întins, sa adune alunele intr-un loc și atunci, nu vom avea un blat uniform cu alune pe el.
  • Se coace la 130 grade, timp de 19-20 minute.
  • Blatul copt se scoate din tava cu tot cu hârtie și se întoarce, pentru a desprinde hârtia. Fiind subțire, vom folosi partea netaioasa a unui cuțit cu lama lunga, pentru a desprinde mai ușor. Alunele sunt bine înfipte in bezea și nu vor cădea de pe blat.
  • După ce desprindem hârtia de copt, apucam blatul cu doua mâini și-o întoarcem, in așa fel, partea de blat cu alune, sa fie in jos.
  • Se rulează cu tot cu hârtie și se lasă la răcit.

Crema

  • Se face foarte simplu, amestecand toate ingredientele, iar arome și indulcitor se pun după gust, ținând cont de faptul ca, blatul este dulce.
  • Se desface blatul, se întinde crema și se rulează.
  • Rulada obținută se înfășoară in folie alimentara, se strâng capetele și se da la rece, câteva ore, sau peste noapte.
  • Rulada este foarte delicioasa, iar alunele tocate crocante, te duce cu gandul la prăjiturile cu Krantz.
  • In dieta Dukan, rulada se consuma in doua zile de croaziera, alunele fiind permise in locul uleiului de masline, 17 g/zi.