Ingrediente
Blat
- 160 g albus de ou
- 35 g indulcitor (xilitol)
- 30 g tarate ovaz nemacinate (2 linguri)
- 34 g alune de pădure tocate
- 1 praf de sare
Crema
- 250 g branza cremoasă degresată (0,2% grăsime)
- 50 g iaurt, kefir, sana semidegresat, la alegere
- 10 g cacao degresată
- Indulcitor și arome, după gust
Instructiuni
Blat
- Albușurile se mixează cu un praf de sare. Când încep sa facă vârfuri, se adauga indulcitorul și se mixează, pana ce bezeaua rămâne pe paletele mixerului.
- Se adauga taratele de ovaz și se incorporeaza cu mixerul, la treapta cea mai mică, sau cu o spatula.
- Încălzim cuptorul la 130 grade.
- Pe o tava de 25/30 sau aproximativ ca mărime, se pune hârtie de copt.
- Presaram alunele de pădure tocate, pe hârtia de copt, cat tine baza tavii.
- Bezeaua obținută se pune intr-un posh, sau o punga la care tăiem un colț și formam bastonașe, peste alunele presărate, apoi cu o racletă de patiserie, se uniformizează blatul (in galeria foto sunt poze cu aceasta etapa). Dacă punem bezeaua cu lingura, in gramajoare, este posibil, ca la întins, sa adune alunele intr-un loc și atunci, nu vom avea un blat uniform cu alune pe el.
- Se coace la 130 grade, timp de 19-20 minute.
- Blatul copt se scoate din tava cu tot cu hârtie și se întoarce, pentru a desprinde hârtia. Fiind subțire, vom folosi partea netaioasa a unui cuțit cu lama lunga, pentru a desprinde mai ușor. Alunele sunt bine înfipte in bezea și nu vor cădea de pe blat.
- După ce desprindem hârtia de copt, apucam blatul cu doua mâini și-o întoarcem, in așa fel, partea de blat cu alune, sa fie in jos.
- Se rulează cu tot cu hârtie și se lasă la răcit.
Crema
- Se face foarte simplu, amestecand toate ingredientele, iar arome și indulcitor se pun după gust, ținând cont de faptul ca, blatul este dulce.
- Se desface blatul, se întinde crema și se rulează.
- Rulada obținută se înfășoară in folie alimentara, se strâng capetele și se da la rece, câteva ore, sau peste noapte.
- Rulada este foarte delicioasa, iar alunele tocate crocante, te duce cu gandul la prăjiturile cu Krantz.
- In dieta Dukan, rulada se consuma in doua zile de croaziera, alunele fiind permise in locul uleiului de masline, 17 g/zi.
Comentarii