Ingrediente
Blat
- 2 albușuri + 1 ou
- 30 g indulcitor
- 1 praf sare
- 30 g tarate ovaz macinate
- 10 g cacao degresată
Crema
- 150 g branza degresată 0,2% grăsime
- 100 g lapte batut 2% grăsime
- 25 g afine roșii congelate
- Esența cocos
- Indulcitor( optional)
Glazura
- 25 g ciocolata 70% cacao
- 25 ml lapte semidegresat
- 1 lingura lapte praf degresat
- 1 lingura lapte lichid
Instructiuni
Blat
- Mixam câteva minute albușurile, oul, sarea și indulcitorul, pana obținem o crema spumoasa.
- Amestecam taratele+ cacao și incorporam ușor ,cu o spatula in spuma de oua.
- Tava de 20/30 o tapetam cu hârtie și întindem compozitia in strat uniform.Se coace in cuptorul preîncălzit ,7-8 minute, la 160 grade.
- Se lasă blatul sa se răcească pe hârtie, se întoarce blatul și se desprinde ușor hârtia.
Crema
- Omogenizam toate ingredientele, iar indulcitorul este optional, blatul fiind destul de dulce.
- Se întinde pe blat, se presara afinele, se rulează și se glazureaza, după care se da la rece.
Glazura
- Ciocolata se topește in lapte fierbinte, se amesteca bine și se întinde pe rulada.
- Laptele praf și laptele lichid se amesteca bine și se întinde peste glazura de ciocolata, după care , cu o scobitoare se trasează linii, peste cele doua glazuri.
- Peste 3-4 ore de stat la frigider, rulada se poate felia.
- In dieta ,rulada se consuma din croaziera, având doua tolerate: ciocolata și afinele, folosind cacao degresată.
Comentarii