Ingrediente

Blat

  • 2 albușuri + 1 ou
  • 30 g indulcitor
  • 1 praf sare
  • 30 g tarate ovaz macinate
  • 10 g cacao degresată

Crema

  • 150 g branza degresată 0,2% grăsime 
  • 100 g lapte batut 2% grăsime 
  • 25 g afine roșii congelate
  • Esența cocos
  • Indulcitor( optional)

Glazura

  • 25 g ciocolata 70% cacao
  • 25 ml lapte semidegresat
  • 1 lingura lapte praf degresat
  • 1 lingura lapte lichid

Instructiuni

Blat

  • Mixam câteva minute albușurile, oul, sarea și indulcitorul, pana obținem o crema spumoasa.
  • Amestecam taratele+ cacao și incorporam ușor ,cu o spatula in spuma de oua.
  • Tava de 20/30 o tapetam cu hârtie și întindem compozitia in strat uniform.Se coace in cuptorul preîncălzit ,7-8 minute, la 160 grade.
  • Se lasă blatul sa se răcească pe hârtie, se întoarce blatul și se desprinde ușor hârtia.

Crema

  • Omogenizam toate ingredientele, iar indulcitorul este optional, blatul fiind destul de dulce.
  • Se întinde pe blat, se presara afinele, se rulează și se glazureaza, după care se da la rece.

Glazura

  • Ciocolata se topește in lapte fierbinte, se amesteca bine și se întinde pe rulada.
  • Laptele praf și laptele lichid se amesteca bine și se întinde peste glazura de ciocolata, după care , cu o scobitoare se trasează linii, peste cele doua glazuri.
  • Peste 3-4 ore de stat la frigider, rulada se poate felia.
  • In dieta ,rulada se consuma din croaziera, având doua tolerate: ciocolata și afinele, folosind cacao degresată.