Ciocolata rupta bucăți se pune intr-un bol si se topeste pe baia de abur, sau la microunde pentru un minut.
Intr-un vas se pun taratele de ovaz nemacinate, se toarnă ciocolata topita si se amesteca.
După gust se adauga indulcitor si arome (eu am folosit esența de fistic).
Folosind o lingurita, împărțim compozitia in forme de silicon, tasand-o usor, iar deasupra se pun migdale crude întregi, fistic, nuci, alune, sau orice este permis in locul uleiului de masline, dar acest pas este optional.
Se dau formele la frigider, pana compozitia se întărește (1-2 ore).
Batoanele de ciocolata sunt crocante, delicioase si se consuma in cinci zile de croaziera, iar pentru fiecare zi avem 20 g ciocolata (1 tolerat), 1 lingura tarate ovaz si cam 1/3 din cantitatea totala de ulei de masline permis pentru o zi, dacă se folosesc fructe, sau seminte oleaginoase pentru decor.
Lista cu fructe si seminte oleaginoase permise intr-o zi de croaziera in locul unei linguri de ulei de măsline:
Comentarii