Ingrediente
- 100 g ciocolata cu 95% cacao (20g/zi=1 tolerat)
- 75 g tarate ovaz (5 linguri)
- 30-40 g indulcitor (xilitol)
- 1 lingura esența la alegere
- Decor - 25 g migdale (optional)
Instructiuni
- Ciocolata rupta bucăți se pune intr-un bol si se topeste pe baia de abur, sau la microunde pentru un minut.
- Intr-un vas se pun taratele de ovaz nemacinate, se toarnă ciocolata topita si se amesteca.
- După gust se adauga indulcitor si arome (eu am folosit esența de fistic).
- Folosind o lingurita, împărțim compozitia in forme de silicon, tasand-o usor, iar deasupra se pun migdale crude întregi, fistic, nuci, alune, sau orice este permis in locul uleiului de masline, dar acest pas este optional.
- Se dau formele la frigider, pana compozitia se întărește (1-2 ore).
- Batoanele de ciocolata sunt crocante, delicioase si se consuma in cinci zile de croaziera, iar pentru fiecare zi avem 20 g ciocolata (1 tolerat), 1 lingura tarate ovaz si cam 1/3 din cantitatea totala de ulei de masline permis pentru o zi, dacă se folosesc fructe, sau seminte oleaginoase pentru decor.
- Lista cu fructe si seminte oleaginoase permise intr-o zi de croaziera in locul unei linguri de ulei de măsline:
- Migdale- 18 g
- Fistic - 20 g
- Arahide prăjite - 17 g
- Alune - 17 g
- Nuci - 16 g
- Nuca Caju - 14 g
- Nuci Braziliene - 14 g
- Nuci Pecan - 14 g
- Nuci de pin - 15 g
- Semințe de floarea soarelui - 17 g
- Semințe de dovleac - 18 g
- Semințe de susan integral nedecorticate- 18 g
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii