Ingrediente

  • 100 g ciocolata cu 95% cacao (20g/zi=1 tolerat)
  • 75 g tarate ovaz (5 linguri)
  • 30-40 g indulcitor (xilitol)
  • 1 lingura esența la alegere
  • Decor - 25 g migdale (optional)

Instructiuni

  • Ciocolata rupta bucăți se pune intr-un bol si se topeste pe baia de abur, sau la microunde pentru un minut.
  • Intr-un vas se pun taratele de ovaz nemacinate, se toarnă ciocolata topita si se amesteca.
  • După gust se adauga indulcitor si arome (eu am folosit esența de fistic).
  • Folosind o lingurita, împărțim compozitia in forme de silicon, tasand-o usor, iar deasupra se pun migdale crude întregi, fistic, nuci, alune, sau orice este permis in locul uleiului de masline, dar acest pas este optional.
  • Se dau formele la frigider, pana compozitia se întărește (1-2 ore).
  • Batoanele de ciocolata sunt crocante, delicioase si se consuma in cinci zile de croaziera, iar pentru fiecare zi avem 20 g ciocolata (1 tolerat), 1 lingura tarate ovaz si cam 1/3 din cantitatea totala de ulei de masline permis pentru o zi, dacă se folosesc fructe, sau seminte oleaginoase pentru decor.
  • Lista cu fructe si seminte oleaginoase permise intr-o zi de croaziera in locul unei linguri de ulei de măsline:
  • Migdale- 18 g
  • Fistic - 20 g
  • Arahide prăjite - 17 g
  • Alune - 17 g
  • Nuci - 16 g
  • Nuca Caju - 14 g
  • Nuci Braziliene - 14 g
  • Nuci Pecan - 14 g
  • Nuci de pin - 15 g
  • Semințe de floarea soarelui - 17 g
  • Semințe de dovleac - 18 g
  • Semințe de susan integral nedecorticate- 18 g