Ingrediente

  • O rata;
  • Ghimbir;
  • 2 linguri de miere;
  • Sare;
  • Piper;
  • Seminte de coriandru;
  • Scortisoara macinata;
  • 30 ml otet balsamic;
  • O foaie de dafin;
  • Instructiuni

  • Rata se curata de tuleele ramase si se opareste pentru 10 minute in apa clocotita. Intre timp se prepara marinata: se amesteca otetul balsamic cu mierea, sarea, piperul, semintele de coriandru proaspat zdrobite, ghimbirul ras si scortisoara pana se obtine o substanta omogena si se adauga foaia de dafin. Marinata poate fi pregatita cu ceva timp inainte si lasata sa se amestece aromele.
  • Se unge rata peste tot cu marinata obtinuta si se lasa la frigider pentru cateva ore pentru a lasa aromele sa intre in pielea de rata.
  • Apoi se lasa la uscat sau usuca fara a sterge pielea de marinata. Cand marinata s-a uscat se introduce rata in cuptorul incalzit la 180 de grade cu pieptul in sus.
  • Se coace pentru 40 de minute, apoi se intoarce cu pieptul in jos si se mai coace pentru inca 30 de minute. Pentru a obtine o culoare perfecta si carnea bine facuta se mai intoarce cu pieptul in fata si se coace pentru inca 30 de minute.
  • Dupa ce scoateti rata din cuptor este important sa o asezati pe un platou sau un tocator mai mare si sa o lasati acoperita pentru 15 minute inainte de servire.
  • Alte informatii

    Mod de servire
    Se taie carnea de pe rata in bucati care se pot inghiti si se serveste cu redutia de otet balsamic, sosul de iaurt cu castraveti si ceapa verde. Puteti inlocui painea cu lipie libaneza sau clatite chinezesti.