Ingrediente
- O rata întreaga
- 3 portocale
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri untura de rata
- Sare
- Piper
Instructiuni
- Se curată și se spală rata foarte bine.
- Frecăm rata cu sare și piper.
- Spălam portocalele , iar de la o portocala folosim coaja razuita și zeama.
- Ceapa se taie in patru.
- Untura de rata( se poate obține,topind grăsimea de rata, care este in exces) se amesteca împreuna cu zeama și coaja de la o portocala.Cu aceasta untura aromata se unge rata și se lasă 2 ore la temperatura camerei.
- Umplem rata cu ceapa și cea de-a doua portocala tăiată felii.
- Ultima portocala o tăiem rondele și acoperim rata cu aceste felii.
- Punem rata astfel pregătită in tava,o acoperim cu hârtie de copt și o dam la cuptor, pana se frăgezește carnea.
- La final îndepărtăm hartia,lasam rata descoperită in cuptor,ungand-o la fiecare 10 minute cu grăsimea din tava,pana capătă o crusta aurie și crocanta.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                
Comentarii