Ingrediente

  • O rata întreaga 
  • 3 portocale
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri untura de rata
  • Sare
  • Piper

Instructiuni

  • Se curată și se spală rata foarte bine.
  • Frecăm rata cu sare și piper.
  • Spălam portocalele , iar de la o portocala folosim coaja razuita și zeama.
  • Ceapa se taie in patru.
  • Untura de rata( se poate obține,topind grăsimea de rata, care este in exces) se amesteca împreuna cu zeama și coaja de la o portocala.Cu aceasta untura aromata se unge rata și se lasă 2 ore la temperatura camerei.
  • Umplem rata cu ceapa și cea de-a doua portocala tăiată felii.
  • Ultima portocala o tăiem rondele și acoperim rata cu aceste felii.
  • Punem rata astfel pregătită in tava,o acoperim cu hârtie de copt și o dam la cuptor, pana se frăgezește carnea.
  • La final îndepărtăm hartia,lasam rata descoperită in cuptor,ungand-o la fiecare 10 minute cu grăsimea din tava,pana capătă o crusta aurie și crocanta.