Ingrediente

  • 1,5 kg raci vii (este foarte important sa nu fie morti)
  • 150 g smantana de gatit (grasa si cremoasa, de preferat sa fie de casa)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Salvie
  • Instructiuni

  • Se pune o oala cu apa cu sare si o foaie de dafin la fiert. Intre timp se spala bine racii la jet de apa rece. Cand apa clocoteste se adauga racii si se fierb cateva minute pana se inrosesc. Se scot racii din apa fierbinte si se scoate carnea din coada si clesti.
  • Intro tigaie de teflon se incinge uleiul de masline si se prajeste foarte putin carnea de rac cu putina sare si piper. Se adauga sucul de la o jumatate de lamaie (se poate pune sucul de la o lamaie intreaga – exista lamai mai mici sau mai mari) si smantana. Apoi se amesteca smantana pana incepe sa fiarba usor si se adauga condimentele. Se mai lasa un minut pe foc si se amesteca in continuare.
  • Alte informatii

    Desi este o reteta simpla de preparare a racilor va ocupa destul de mult timp si va rezulta un preparat destul de consistent. Recomandam alaturarea unui pahar de vin sec, alb sau rosu in functie de preferinta voastra.