Ingrediente

2 pulpe curcan, ambele cântărind 1,5 kg
1 lingura sare
Cimbru, boia dulce, fulgi de ardei iuți și piper, după gust
1 morcov
1 ceapa
1 căpățâna usturoi
1 lamaie

Instructiuni

Pulpele curățate și spalate, li se taie tendoanele de la capătul copanului.
Sarea și celelalte condimente( asta e la alegerea fiecăruia), se amesteca și se freacă bine pulpele cu acest amestec, se pun intr-o punga etanșă și se lasă la frigider peste noapte.
Cu 1-2 ore înainte de a găti pulpele, se scot din frigider și se lasă la temperatura camerei .
Curățăm legumele, ceapa o tăiem julien, iar morcovii, rondele.
Usturoiul curatat se taie felii subtiri, iar lămâia spălată foarte bine, se feliază.
Intr-o tava încăpătoare punem hârtie de copt, așezăm legumele și lămâia, punem pulpele și adăugăm 2-3 căni de apa, sa fie pulpele pe 1/3 acoperite cu apa.
Peste carne așezăm hârtie de copt, iar tava o invelim cu folie de aluminiu, pentru a gati pulpele, fără sa se evapore apa.
Tava se pune la cuptorul preîncălzit la 175 grade.
Pulpele gătite au fost ,de la curcan crescut la curte, iar timpul de gătite a fost mai mare.
După doua ore, am îndepărtat folia de aluminiu, carnea rămâne in tava acoperită cu hârtie de copt pentru încă 1/2 ora, după care îndepărtăm hârtia de pe carne, gătind pulpele încă 1/2 ora, timp in care adăugăm cu lingura lichid din tava peste carne.
La pulpele din comerț, timpul de gătite este mai scurt, dar indiferent cum ar fi, carnea o verific cu o scobitoare și anume: sa pătrundă ușor in partea cea mai groasa și sa nu iasă lichid colorat din ea.Când scobitoarea este curată și pătrunde ușor, e semn ca e gata.
Noi am servit aceste pulpe cu păstăi și usturoi, dar garnitura este la alegere.