Pulpa de vițel, bucata întreaga se spală și se șterge cu hârtie absorbanta.
Se masează bine cu sare, piper și se lasă la temperatura camerei, timp de 2-3 ore.
Intr-o tigaie antiaderenta, încăpătoare se pun la înfierbântat untul și uleiul.
Se rumenește carnea in aceasta grăsime, pe toate partile, apoi se scoate din tigaie și se lasă deoparte, pe o farfurie.
Ceapa curățata se taie julien, morcovii se taie rondele, iar usturoiul curatat se feliază.
In grăsimea din tigaie se pun legumele și se calesc, doar cât devin translucide.
Se adauga vinul peste legume si se fierb împreuna 2-3 minute.
Intr-un vas yena se pun legumele, cu tot cu lichidul din tigaie, peste legume se asaza pulpa rumenita, se acoperă vasul și se da la cuptor, timp de 2 ore, poate chiar mai mult, la 180 grade.
Se verifica lichidul din vas, iar dacă este nevoie, se completează cu supa, sau apa, insa nu a fost cazul.
Carnea se verifica, sa fie gatita. Eu folosesc un bat de frigăruie si-l infing in 2-3 locuri in bucata de carne. Dacă in locul înțepat, nu iese lichid tulbure, înseamnă ca e gata. Timpul de gătire, poate fi diferit, in funcție de fragezimea, sau grosimea bucății de carne.
Când totul a fost gata, am scos carnea pe o farfurie, iar legumele le-am pus in vasul blenderului. Se pasează, adăugând lichidul rămas in vasul yena. Se folosește lichid, in funcție de, cât de consistent, ne dorim sosul.
Ca si garnitura, pe lângă sosul de legume, am avut o mâncare de păstăi galbene fideluță. Le-am gătit simplu si anume: păstăile proaspete se spală si se indeparteaza capetele. In ulei se caleste o ceapa, se adauga păstăile si o cana de apa. Se gătesc, la foc potrivit, pana se înmoaie păstăile, iar apa se evapora.
Se taie carnea in felii de grosime dorita, se asaza pe farfurie, alături de sosul de legume si pastai, care au fost apreciate de întreaga familie.
Comentarii