Ingrediente

  • 1 pulpa de miel (1600 g)
  • 65 g zeama lamaie (2 lamai)
  • 50 g ulei de masline
  • 12 g sare grunzoasa
  • 2 g oregano
  • 1 g cimbru uscat
  • 1 g piper măcinat

Instructiuni

  • Pulpa de miel se spală foarte bine, iar cu cutitul se taie tendoanele de la partea inferioară a pulpei.
  • Restul ingredientelor se amesteca bine, iar cu marinada obținută se masează carnea pe ambele părți. Se pune pulpa intr-o punga si se lasă la temperatura camerei 2-3 ore. Din când in când, se întoarce pulpa, pentru a se prelinge marinada, care se lasa in partea de jos a pungii.
  • Pregătim o tava încăpătoare, pe care punem hârtie de copt. Se asaza pulpa, se toarnă și marinada din punga, iar pulpa se acoperă cu hârtie de copt, se lipește pur și simplu pe carne.
  • Cu folie de aluminiu se căptușește tava, acoperind carnea (in galeria foto sunt imagini din timpul pregătirii acestei pulpe de miel).
  • Se da tava la cuptor pentru 90 minute, la 180 grade, verificând totuși după 60 minute, stadiul in care s-a gătit pulpa.
  • Când carnea este făcută, se îndepărtează folia de aluminiu si hârtia de copt de pe pulpa si se porneste ventilatia cuptorului. Se mai lasă 5-6 minute, pana carnea se rumenește puțin.
  • Se scoate pulpa din tava, se pune pe un blat de lemn, se acoperă cu hârtie de copt, iar deasupra cu un prosop de bucatarie si se lasă in repaus 10-15 minute.
  • Carnea este frageda, nici nu e nevoie decât de furculița, pentru a o desprinde de pe os.
  • Pulpa de miel a făcut casa buna cu humus făcut in casa si o salata de legume.
  • Pentru humus reteta este aici, doar ca de aceasta data am renunțat la uleiul de susan, iar uleiul de masline l-am înlocuit cu ulei de floarea soarelui:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/hummus