Ingrediente
- 1 pulpa de curcan (1900 g)
- Zeama unei lamai
- Sare, piper, rozmarin măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 pahar cu apa
- 1 lingura boia dulce
Unt aromatizat
- 100 g unt moale
- 5 căței de usturoi
- 1/2 lingurița sare
- Piper
- 1 legătura pătrunjel
Instructiuni
- Pulpa de curcan fiind mai mare, am tăiat-o in doua.
- Se spală bine carnea, se șterge cu servete de hârtie și se condimentează cu sare, piper și rozmarin macinat (rozmarin uscat și macinat in râșnița de cafea). Cu boiaua dulce frecăm bine carnea pe ambele părți.
- In vasul blenderului se pun untul moale, sarea, piperul și frunzele de pătrunjel. Se pasează, pana obținem o pasta omogena. Acest unt aromatizat se introduce sub pielea pulpelor de curcan, incercand sa nu rupem pielea.
- Se asaza hârtie de copt intr-o tava potrivită, unde punem bucatile de carne condimentate și unse cu ulei de masline.
- Se da tava la cuptorul încălzit la 200 grade, pentru 30 minute, fără a acoperi carnea.
- După acest timp se scoate tava, se stropesc bucatile de carne cu zeama de lamaie, iar in tava se toarnă un pahar cu apa.
- Se acoperă carnea cu hârtie de copt, iar peste ea se pune folie de aluminiu. Marginea foliei se strânge de buza tavii, captusind bine tava, astfel încât carnea sa se gătească, fără a pierde aburi.
- Se da tava la cuptor pentru doua ore, dar depinde de unde ne-am procurat carnea, dacă este din magazin, se gătește mai repede, dacă e pasare crescută la curte, timpul de gătire, este mai mare.
- După doua ore am scos tava din cuptor și am verificat carnea cu o scobitoare și anume, dacă intra ușor in carne și nu elimina prin înțepătura lichid tulbure, înseamnă ca e gata.
- Când carnea este frageda, se da tava la cuptor, fără a fi acoperită, pentru încă 15 minute, apoi se oprește cuptorul și se lasă carnea încă 10-15 minute, înainte de a fi consumată.
- Se servește alături de piure de cartofi, orez, sau alta garnitura la alegere.
Comentarii