Având o bucata întreaga din pulpa de porc (cântarea 1800 g) , crescut la curte si afumat tot acasă,m-am gândit s-o gătesc întreaga.Chiar dacă rămâne, după ce am servit cu piure de cartofi, bucata rămasă , rece, este foarte buna pentru sandwich.Tăiată felii subtiri , înlocuiește cu succes salamul, sau alte chestii din comerț.
Așa ca , am spalat bucata de carne, am asezat-o frumos intr-un vas de tuci, am turnat vinul și am acoperit carnea cu hârtie de copt, iar vasul cu folie de aluminiu.
Am pus vasul in cuptor, la 175 grade, cu încălzire doar jos, pentru o ora și jumătate.
Am verificat carnea, era moale, buna de mâncat, așa ca, am îndepărtat hârtia ,folia de pe vas și am dat drumul la încălzirea de sus a cuptorului.
Am lăsat carnea descoperită, sa se rumeneasca 10 minute.
Simplu și gustos!
Bucata de carne am scos-o pe un platou și am servit cu mare pofta, alături de un piure de cartofi și salata de varza roșie.
Friptura fiind calda, s-a mâncat mai mult partea grasa , având și o bucata de sorici pe ea, acesta fiind un deliciu, moale și crocant in același timp.
Nu am adăugat nici un condiment la gătit, ci am vrut bucata de carne, sa aibe gustul natural de sare și fum!
Comentarii