Ingrediente
- O bucata pulpa de porc afumata
- 200 ml vin
Instructiuni
- Având o bucata întreaga din pulpa de porc (cântarea 1800 g) , crescut la curte si afumat tot acasă,m-am gândit s-o gătesc întreaga.Chiar dacă rămâne, după ce am servit cu piure de cartofi, bucata rămasă , rece, este foarte buna pentru sandwich.Tăiată felii subtiri , înlocuiește cu succes salamul, sau alte chestii din comerț.
- Așa ca , am spalat bucata de carne, am asezat-o frumos intr-un vas de tuci, am turnat vinul și am acoperit carnea cu hârtie de copt, iar vasul cu folie de aluminiu.
- Am pus vasul in cuptor, la 175 grade, cu încălzire doar jos, pentru o ora și jumătate.
- Am verificat carnea, era moale, buna de mâncat, așa ca, am îndepărtat hârtia ,folia de pe vas și am dat drumul la încălzirea de sus a cuptorului.
- Am lăsat carnea descoperită, sa se rumeneasca 10 minute.
- Simplu și gustos!
- Bucata de carne am scos-o pe un platou și am servit cu mare pofta, alături de un piure de cartofi și salata de varza roșie.
- Friptura fiind calda, s-a mâncat mai mult partea grasa , având și o bucata de sorici pe ea, acesta fiind un deliciu, moale și crocant in același timp.
- Nu am adăugat nici un condiment la gătit, ci am vrut bucata de carne, sa aibe gustul natural de sare și fum!
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii