Se spală puiul intreg, fără a-l porționa, se da cu sare și piper pe ambele părți.
Cartofii curatati se taie felii marii, morcovul se taie bastonașe , iar dintr-o gutuie am folosit doar jumătate, tăiată felii.
Se asaza puiul in punga pentru copt, lângă pui așezăm legumele și feliile de gutui, se inchide punga cu clipsul special, iar cu o scobitoare se inteapa punga in 4-5 locuri.
Se asaza pe o tava cu partea intepata in sus și se da la cuptor, la 160 grade, pentru o ora și jumătate.
Se verifica carnea, înțepând carnea cu o scobitoare, ușor prin punga, sa nu se spargă, iar dacă intra ușor in carne, e semn ca e gata.
Se taie punga cu o foarfeca, cu grija, caci va elibera aburi și se lasă in cuptor 5-6 minute, sa se rumeneasca ușor carnea.
Fiind pasare de curte, nu am adăugat deloc ulei, nici apa, legumele și carnea lăsând destul lichid in punga.
Comentarii