Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 40 g indulcitor
  • 25 g făina migdale
  • 15 g cacao
  • 1 praf de sare

Crema

  • 100 g zmeura congelata
  • 30 g indulcitor
  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 200 g lapte batut 2% grăsime
  • 5 g gelatina
  • Indulcitor după gust

Decor

  • Capete de blat uscate și fărâmate
  • Pudra de zmeura uscata

Instructiuni

Blat

  • Mixam foarte bine ouale cu indulcitorul și un praf de sare, pana ouale devin cremoase și aerate.
  • Se cerne cacaua și se amesteca împreuna cu făina de migdale.
  • In crema de ou adăugăm amestecul de făina + cacao și amestecam ușor cu o spatula, sa obținem o compoziție ca de pandișpan.
  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • In tava de 24/24 așezăm hârtie de copt, întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul 8-9 minute.
  • Îndepărtăm hârtia, după ce blatul s-a răcit ( cu atenție,iar dacă e nevoie folosim un cuțit cu lama lunga, sa desprindem blatul de hârtie).După ce blatul se răcește, îndreptam marginile , iar capetele se aseaza pe hârtie și se bagă in cuptorul fierbinte( fără flacara), pentru a se usca.
  • La asamblare blatul se taie in doua.

Crema

  • Zmeura decongelata se da la blender ,iar piureul obținut se fierbe cu indulcitor 2-3 minute, după care se trece prin sita, pentru a îndepărta semințele.La final in sosul de zmeura topim gelatina.
  • Când gelatina este dizolvată in sosul de zmeura, se mixează câteva secunde împreuna cu branza ,laptele batut și indulcitor după gust.
  • Crema se da la frigider ,pana se întărește suficient, sa nu curga pe marginea blatului.

Asamblare

  • Blatul se taie in doua.
  • Așezăm pe platou un blat, întindem o parte din crema, al doilea blat și restul de crema, din care folosim ,sa îmbrăcăm prajitura și pe părțile laterale.
  • Se da la rece câteva ore, sau peste noapte,după care se decoreaza și se feliază.