Ingrediente
Blat
- 2 oua
- 40 g indulcitor
- 25 g făina migdale
- 15 g cacao
- 1 praf de sare
Crema
- 100 g zmeura congelata
- 30 g indulcitor
- 250 g branza degresată 0,2% grăsime
- 200 g lapte batut 2% grăsime
- 5 g gelatina
- Indulcitor după gust
Decor
- Capete de blat uscate și fărâmate
- Pudra de zmeura uscata
Instructiuni
Blat
- Mixam foarte bine ouale cu indulcitorul și un praf de sare, pana ouale devin cremoase și aerate.
- Se cerne cacaua și se amesteca împreuna cu făina de migdale.
- In crema de ou adăugăm amestecul de făina + cacao și amestecam ușor cu o spatula, sa obținem o compoziție ca de pandișpan.
- Încălzim cuptorul la 160 grade.
- In tava de 24/24 așezăm hârtie de copt, întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul 8-9 minute.
- Îndepărtăm hârtia, după ce blatul s-a răcit ( cu atenție,iar dacă e nevoie folosim un cuțit cu lama lunga, sa desprindem blatul de hârtie).După ce blatul se răcește, îndreptam marginile , iar capetele se aseaza pe hârtie și se bagă in cuptorul fierbinte( fără flacara), pentru a se usca.
- La asamblare blatul se taie in doua.
Crema
- Zmeura decongelata se da la blender ,iar piureul obținut se fierbe cu indulcitor 2-3 minute, după care se trece prin sita, pentru a îndepărta semințele.La final in sosul de zmeura topim gelatina.
- Când gelatina este dizolvată in sosul de zmeura, se mixează câteva secunde împreuna cu branza ,laptele batut și indulcitor după gust.
- Crema se da la frigider ,pana se întărește suficient, sa nu curga pe marginea blatului.
Asamblare
- Blatul se taie in doua.
- Așezăm pe platou un blat, întindem o parte din crema, al doilea blat și restul de crema, din care folosim ,sa îmbrăcăm prajitura și pe părțile laterale.
- Se da la rece câteva ore, sau peste noapte,după care se decoreaza și se feliază.
Comentarii