Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 60 g tarate ovaz
  • 20 g lapte praf degresat
  • 30 g indulcitor(xilitol)
  • 150 g iaurt 2% grăsime
  • 5 g praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu  turmenic pentru culoare(optional)
  • 1 praf de sare

Crema vanilie

  • 300 ml lapte semidegresat
  • 1 plic budinca vanilie Bourbon 
  • 150 g branza 0,2% grăsime
  • Indulcitor după gust
  • 1 praf de sare

Crema cu căpșuni 

  • 175 g căpșuni 
  • 35 g indulcitor
  • 150 g iaurt 2% grăsime
  • 100 g branza 0,2% grăsime
  • 1 lingurița gelatina vegetala

Instructiuni

Blat

  • Taratele,laptele praf,praful de copt și turmenicul( l-am adăugat pentru culoare.Ar fi trebuit șofran,dar nu am avut ) le-am amestecat împreuna.
  • Gălbenușurile, sarea și indulcitorul se mixează, pana se topește indulcitorul.Se adauga iaurtul,apoi ingredientele uscate, se mixeaza pana se incorporeaza și se lasă 10 minute,pentru a se hidrata taratele.
  • Albușurile se bat spuma și se incorporeaza in gălbenușuri ,cu ajutorul unei spatule.
  • Tava 20/30 se tapetează cu hârtie, se întinde compozitia in strat uniform și se coace la 160 grade,pana se întărește ,aproximativ 10-12 minute.
  • Se scoate din tava,se îndepărtează hârtia și se lasă la răcit.

Crema de căpșuni

  • Căpșunile se dau la blender,se pun la fiert cu indulcitor 3-4 minute,după care se trece prin sita.
  • Piureul rece ,iaurtul și branza se mixeaza la viteza mică, doar cât se omogenizează,se adauga indulcitor,dacă este cazul, iar la final se pune gelatina vegetala și se mixează câteva secunde.

Crema de vanilie

  • Budinca de vanilie se face conform instrucțiunilor,dar folosim doar 300 ml lapte.Când budinca este fiarta ,se acoperă cu folie și se da la rece.In budinca rece se adauga branza,indulcitor după gust și se mixează câteva secunde.

Asamblare

  • Blatul se taie in trei.Se asaza primul blat, 1/3 din crema de vanilie, 1/3 din crema de căpșuni și repetam ordinea încă de doua ori.Deasupra decoram cu capsuni( optional).
  • Prajitura se da la rece 2-3 ore,după care se poate felia.
  • Blatul se poate tăia și in doua,nu este obligatoriu,sa se taie in trei.

ln dieta Dukan , prajitura se consuma in doua zile de croaziera.Conține tarate/2zile și doua tolerate căpșuni și amidon, cantitatile  fiind tot pentru doua zile.