Ingrediente
Blat
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 30 g indulcitor (xilitol)
- 20 g cacao degresată
- 20 g tarate pshillium (2 linguri)
- 3 g praf de copt
Piure de coacăze roșii
- 150 g coacăze roșii
- 35-40 g indulcitor
- 10 g gelatina granulată
Crema
- 350 g branza semidegresata
- Piureul de coacăze
- 1 lingura indulcitor (optional)
Instructiuni
Piure de coacăze
- Se fierb fructele cu indulcitorul, pana ce coacăzele sunt înmuiate bine, apoi se trec prin sita si se lasă la răcit.
- Coacăzele roșii sunt mai acrute și au un gust ușor amărui, asa ca, indulcitor se pune după gust.
- Gelatina se hidratează in 30 g piure rece, pana se umfla, cam 5-6 minute, apoi se topește la baia de abur.
- Gelatina topita se toarna in restul de piure si se omogenizează. Se lasă la temperatura camerei, pana se răcește complet.
Blat
- Se încălzește cuptorul la 170 grade.
- Se asaza hârtie de copt intr-o tava de 20/24 cm.
- Se mixează ouale cu un praf de sare, se adauga indulcitor și continuam, sa mixam, pana devin cremoase și crescute in volum.
- Praful de copt, cacaua și taratele de pshillium se amesteca împreuna.
- Peste ouale spumate se pune amestecul uscat și se incorporeaza cu o spatula.
- Compoziția se toarnă in tava, se nivelează și se coace timp de 18-20 minute, la 170 grade.
- Se scoate tava din cuptor, se ridica blatul cu hârtie cu tot și se întoarce, pentru a putea îndepărta hartia de copt.
- Se lasă la răcit pe grătar.
Crema
- Pentru crema am folosit branza grunzoasa cu 0,5% grăsime si cottage cheese cu 2% grăsime, deoarece acestea le aveam in frigider, dar se poate folosi orice tip de branza semidegresata.
- Se pune branza intr-un vas, se adauga piureul de fructe rece și se paseaza cu blenderul vertical.
- După gust se adauga, sau nu, indulcitor.
Asamblare
- Blatul se taie in doua.
- Se pune prima bucata pe o farfurie plata, se întinde 1/2 din crema, apoi a doua bucata de blat, iar deasupra se întinde și se nivelează restul de crema.
- Se da la rece 5-6 ore.
- In dieta Dukan, prajitura se consuma din croaziera, in doua zile.
- Blatul nu conține tolerate și se poate folosi din faza de atac, cu condiția, sa folosim cacao degresată și sa fie consumată in doua zile, fiind permis doar o lingura tarate pshillium pe zi.
- Crema conține un tolerat, coacăzele (100 g fructe mici/zi=1 tolerat), dar și crema poate fi modificata pentru atac, folosind doar branza degresată, indulcitor, arome, ness, cacao degresată, fructe goji.
Comentarii