Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 30 g indulcitor (xilitol)
  • 20 g cacao degresată
  • 20 g tarate pshillium (2 linguri)
  • 3 g praf de copt

Piure de coacăze roșii

  • 150 g coacăze roșii
  • 35-40 g indulcitor
  • 10 g gelatina granulată

Crema

  • 350 g branza semidegresata
  • Piureul de coacăze 
  • 1 lingura indulcitor (optional)

Instructiuni

Piure de coacăze

  • Se fierb fructele cu indulcitorul, pana ce coacăzele sunt înmuiate bine, apoi se trec prin sita si se lasă la răcit.
  • Coacăzele roșii sunt mai acrute și au un gust ușor amărui, asa ca, indulcitor se pune după gust.
  • Gelatina se hidratează in 30 g piure rece, pana se umfla, cam 5-6 minute, apoi se topește la baia de abur.
  • Gelatina topita se toarna in restul de piure si se omogenizează. Se lasă la temperatura camerei, pana se răcește complet.

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se asaza hârtie de copt intr-o tava de 20/24 cm.
  • Se mixează ouale cu un praf de sare, se adauga indulcitor și continuam, sa mixam, pana devin cremoase și crescute in volum.
  • Praful de copt, cacaua și taratele de pshillium se amesteca împreuna.
  • Peste ouale spumate se pune amestecul uscat și se incorporeaza cu o spatula.
  • Compoziția se toarnă in tava, se nivelează și se coace timp de 18-20 minute, la 170 grade.
  • Se scoate tava din cuptor, se ridica blatul cu hârtie cu tot și se întoarce, pentru a putea îndepărta hartia de copt.
  • Se lasă la răcit pe grătar.

Crema

  • Pentru crema am folosit branza grunzoasa cu 0,5% grăsime si cottage cheese cu 2% grăsime, deoarece acestea le aveam in frigider, dar se poate folosi orice tip de branza semidegresata.
  • Se pune branza intr-un vas, se adauga piureul de fructe rece și se paseaza cu blenderul vertical.
  • După gust se adauga, sau nu, indulcitor.

Asamblare

  • Blatul se taie in doua.
  • Se pune prima bucata pe o  farfurie plata, se întinde 1/2 din crema, apoi a doua bucata de blat, iar deasupra se întinde și se nivelează restul de crema.
  • Se da la rece 5-6 ore.
  • In dieta Dukan, prajitura se consuma din croaziera, in doua zile.
  • Blatul nu conține tolerate și se poate folosi din faza de atac, cu condiția, sa folosim cacao degresată și sa fie consumată in doua zile, fiind permis doar o lingura tarate pshillium pe zi.
  • Crema conține un tolerat, coacăzele (100 g fructe mici/zi=1 tolerat), dar și crema poate fi modificata pentru atac, folosind doar branza degresată, indulcitor, arome, ness, cacao degresată, fructe goji.