Ingrediente

  • 70 g ciocolata 87% masa cacao
  • 30 ml lapte
  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 3 albușuri
  • 4 linguri indulcitor pudra

Glazura 

  • 4 linguri lapte praf
  • Lapte semidegresat( 3-4 linguri)
  • 16 g nuca măcinată 

Instructiuni

  • Ciocolata se topește in lapte.Se amesteca bine,după care se adauga branza si se omogenizează totul foarte bine,adăugând esența de rom .
  • Se bat spuma albușurile cu câteva picături de otet,la final am adăugat 4 lg pline de indulcitor pudra( am rasnitat xilitol sau alt indulcitor de care aveți).Se amesteca cu o spatula albușurile bătute cu crema de ciocolata ,după care compozitia se pune intr-o tava de silicon.In alta tava mai mare se pune un litru de apa fierbinte și in aceasta am pus tava de silicon.Am dat la cuptor la 170 grade circa 40 minute( se poate face testul scobitorii).
  • Prajitura rămâne in tava de silicon pana se răcește.Se răstoarnă pe un platou iar pentru glazura am folosit 4 lg lapte praf care le-am amestecat energic cu lapte lichid caldut,adăugând puțin cate puțin pana se formează o crema de consistenta smântânii.Se toarnă glazura peste prajitura iar deasupra am adăugat nuca macinata( puteți pune migdale,chia,etc).
  • Se da la rece 2-3 ore ,pana se întărește glazura.