Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 20 g indulcitor
  • 15 g făina bambus
  • 1 praf de sare
  • Tava 20/20

Piure de căpșuni

  • 100 g căpșuni proaspete
  • 30 g indulcitor

Crema

  • 250 g branza cremoasă degresată cu 0,2% grăsime
  • 100 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • 2 căpșuni întregi
  • 1 lingurița rasa cu gelatina vegetala
  • Indulcitor după gust

Decor

  • 2 căpșuni
  • 5 g ciocolata rasa 

Instructiuni

  • Cantitatea de căpșuni , in total a fost de 150 g, din care 100 g se folosesc la piure, iar 50 g se folosesc la crema și decor.
  • Facem întâi piureul. Cele 100 g căpșuni, spalate, curățate, tăiate bucăți mici, se pun la fiert cu indulcitorul, pentru 4-5 minute, după care se pasează cu blenderul și se trec prin sita.Se lasă deoparte, la temperatura camerei.

Blat

  • Se mixează ouale întregi cu un praf de sare, se adauga indulcitorul și continuam sa mixam, pana obținem o crema aerată și crescută in volum.
  • Adăugăm peste crema de ou făina de bambus cernută, in 3-4 transe și amestecam ușor cu o spatula.
  • In tava de 20/20, tapetata cu hârtie de copt( eu am folosit doar fundul unei tavi detașabile), se întinde blatul , in strat uniform.
  • Se coace in cuptorul preîncălzit la 160 g cu ventilatie sus-jos, timp de 7-8 minute.
  • Se scoate blatul din cuptor, se întoarce cu hârtia in sus și se desprinde hârtia ,ușor, de pe blat.Se lasă la răcit.

Crema

  • Se amesteca branza, iaurtul și piureul de căpșuni, pana obținem o crema omogena, mai punem indulcitor, după gust, adăugăm 2 căpșuni tocate mărunt, iar la final punem gelatina vegetala și amestecam energic.

Asamblare

  • Blatul se taie in doua.
  • Peste primul blat adăugăm 3/4 din crema,al doilea blat, iar deasupra întindem restul de crema.
  • Se da la rece, nu pentru a se întări crema, deoarece aceasta este deja ferma de la gelatina vegetala, ci pentru a se înmuia puțin blatul.
  • Se îndreaptă marginile,se feliază și se decoreaza cu 2 căpșuni și ciocolata rasa.
  • In dieta se consuma din croaziera intr-o zi și jumătate, având ca tolerat căpșunile (100 g/ 1 tolerat) și ciocolata, la care se poate renunța.
  • Făina de bambus este permisă din croaziera.
  • Indulcitorul folosit este xilitol.