Ingrediente
Blat
- 2 oua
 - 20 g indulcitor
 - 15 g făina bambus
 - 1 praf de sare
 - Tava 20/20
 
Piure de căpșuni
- 100 g căpșuni proaspete
 - 30 g indulcitor
 
Crema
- 250 g branza cremoasă degresată cu 0,2% grăsime
 - 100 g iaurt grecesc 2% grăsime
 - 2 căpșuni întregi
 - 1 lingurița rasa cu gelatina vegetala
 - Indulcitor după gust
 
Decor
- 2 căpșuni
 - 5 g ciocolata rasa
 
Instructiuni
- Cantitatea de căpșuni , in total a fost de 150 g, din care 100 g se folosesc la piure, iar 50 g se folosesc la crema și decor.
 - Facem întâi piureul. Cele 100 g căpșuni, spalate, curățate, tăiate bucăți mici, se pun la fiert cu indulcitorul, pentru 4-5 minute, după care se pasează cu blenderul și se trec prin sita.Se lasă deoparte, la temperatura camerei.
 
Blat
- Se mixează ouale întregi cu un praf de sare, se adauga indulcitorul și continuam sa mixam, pana obținem o crema aerată și crescută in volum.
 - Adăugăm peste crema de ou făina de bambus cernută, in 3-4 transe și amestecam ușor cu o spatula.
 - In tava de 20/20, tapetata cu hârtie de copt( eu am folosit doar fundul unei tavi detașabile), se întinde blatul , in strat uniform.
 - Se coace in cuptorul preîncălzit la 160 g cu ventilatie sus-jos, timp de 7-8 minute.
 - Se scoate blatul din cuptor, se întoarce cu hârtia in sus și se desprinde hârtia ,ușor, de pe blat.Se lasă la răcit.
 
Crema
- Se amesteca branza, iaurtul și piureul de căpșuni, pana obținem o crema omogena, mai punem indulcitor, după gust, adăugăm 2 căpșuni tocate mărunt, iar la final punem gelatina vegetala și amestecam energic.
 
Asamblare
- Blatul se taie in doua.
 - Peste primul blat adăugăm 3/4 din crema,al doilea blat, iar deasupra întindem restul de crema.
 - Se da la rece, nu pentru a se întări crema, deoarece aceasta este deja ferma de la gelatina vegetala, ci pentru a se înmuia puțin blatul.
 - Se îndreaptă marginile,se feliază și se decoreaza cu 2 căpșuni și ciocolata rasa.
 - In dieta se consuma din croaziera intr-o zi și jumătate, având ca tolerat căpșunile (100 g/ 1 tolerat) și ciocolata, la care se poate renunța.
 - Făina de bambus este permisă din croaziera.
 - Indulcitorul folosit este xilitol.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
Comentarii