Ingrediente

Blat

  • 1 ou
  • 15 g tarate ovaz macinate
  • 10 g lapte praf degresat
  • 10 g izolat proteic de zer
  • 3 g praf de copt
  • 15 g indulcitor green Premium
  • 75 g iaurt cremos degresat
  • 5 g tarate pshillium 
  • 1 praf de sare
  • 10 g seminte chia macinate

Crema

  • 150 g iaurt cremos degresat
  • 125 g branza degresată cremoasă 0,2% grăsime 
  • 5 g cacao
  • 1 vârf lingurița gelatina vegetala
  • Arome și indulcitor după gust

Instructiuni

Blat

  • Oul, indulcitorul și un praf de sare se mixează, pana se topește indulcitorul, apoi se incorpreaza iaurtul .
  • Se amesteca ingredientele uscate cu praful de copt și se adauga peste ou, mixând pana obținem o crema omogena.
  • Se coc doua blaturi de 12/12 cm.Eu am folosit 2 cadre metalice, așezate in tava, pe hârtie de copt, dar se poate face un blat mai mare, care se va taia in doua pe vertical.
  • Se coc la 160 grade, pana trece testul scobitorii, aproximativ 8-9 minute.
  • Se lasă la răcit pe un grătar .

Crema

  • Iaurtul și branza se amesteca cu indulcitor, după gust.Se împarte in doua, in 1/2 din crema se adauga un vârf de lingurița cu gelatina vegetala și arome( vanilie,lamaie, cocos,etc..), in cealaltă jumătate se adauga cacao și arome( ciocolata, rom, cafea,etc...).

Asamblare

  • Pe o farfurie se pune cadrul metalic, folosit la copt, se asaza primul blat, crema albă, al doilea blat, apăsând ușor, sa se lipească de crema, iar deasupra se pune crema cu cacao, se nivelează și se da la rece, sa se întărească crema și sa se înmoaie foile.
  • In dieta Dukan ,prajitura se consuma din faza atac, intr-o singura zi.Conține 15 g tarate ovaz= 1 lingura, iar cacaua folosită sa fie degresată ,care  la nevoie poate fi înlocuită cu ness.