Ingrediente
- 4 oua mari
- 350 g cottage cheese cu 2% grăsime
- 60 g tarate ovaz macinate (4 linguri)
- 40 g pudra de Okara
- 500 ml lapte semidegresat
- 70 g indulcitor (xilitol)
- 3 g unt solid pentru uns forma
- Arome: coaja rasa de lime și semintele de la 1/2 păstaie vanilie
- 1 vârf de cuțit sare
Instructiuni
- Pornim cuptorul si-l fixam la 130 grade.
- O tava cu diametrul de 23/33 cm, sau apropiată ca mărime se tapetează cu hârtie de copt, iar cu untul solid ungem hârtia.
- Laptele se aromatizeaza cu vanilie.
- Taratele macinate, pudra de Okara și coaja de lamaie se amesteca împreuna.
- Brânza cottage cheese se pasează cu blenderul vertical, pana obținem o pasta fina.
- Ouăle se separa, iar albușurile cu un praf de sare (se tine cont de branza, ca are sare) se mixează, pana încep sa facă vârfuri. Se adauga 40 g indulcitor, mixând in continuare, pana obținem o bezea ferma.
- Gălbenușurile se mixează cu 30 g indulcitor, pana cresc puțin in volum, apoi se adauga branza pasata, omogenizand compozitia.
- Peste crema obținută se incorporeaza ingredientele uscate, iar la final se toarnă laptele aromatizat.
- Se mixează scurt, pana ce compozitia este omogena.
- Peste crema de galbenusuri se incorporeaza albusurile spuma, in trei transe, amestecand ușor cu spatula
- La final pentru a obtine o compoziție fina, fără bulgari de albus, se folosește telul tip para, amestecand cu mișcări largi, de sus in jos.
- Se toarnă compozitia in forma pregatita anterior si se da la cuptor, timp de 65-70 minute, la 130 grade, pana prajitura este rumenita pe toată suprafața.
- Se inchide caldura, iar tava rămâne in cuptor, cu usa intredeschisa, încă 20 minute.
- Se scoate tava din cuptor, iar prajitura rămâne nemișcată, pana observam ca, s-a întărit. Abia atunci se scoate din tava cu tot cu hârtie si se asaza pe un grătar.
- Se feliază după 4-5 ore, când este complet rece.
- Prăjitura se consuma in doua zile de croaziera, pentru cele 60 g tarate, echivalentul a 4 linguri.
- Nu conține tolerate, pudra de Okara fiind permisă din faza de atac in limita a 65 g/zi. In lipsa ei, se poate înlocui cu amidon, dar atunci avem un tolerat (20g amidon de porumb/zi=1 tolerat).
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii