Arome: coaja rasa de lime și semintele de la 1/2 păstaie vanilie
1 vârf de cuțit sare
Instructiuni
Pornim cuptorul si-l fixam la 130 grade.
O tava cu diametrul de 23/33 cm, sau apropiată ca mărime se tapetează cu hârtie de copt, iar cu untul solid ungem hârtia.
Laptele se aromatizeaza cu vanilie.
Taratele macinate, pudra de Okara și coaja de lamaie se amesteca împreuna.
Brânza cottage cheese se pasează cu blenderul vertical, pana obținem o pasta fina.
Ouăle se separa, iar albușurile cu un praf de sare (se tine cont de branza, ca are sare) se mixează, pana încep sa facă vârfuri. Se adauga 40 g indulcitor, mixând in continuare, pana obținem o bezea ferma.
Gălbenușurile se mixează cu 30 g indulcitor, pana cresc puțin in volum, apoi se adauga branza pasata, omogenizand compozitia.
Peste crema obținută se incorporeaza ingredientele uscate, iar la final se toarnă laptele aromatizat.
Se mixează scurt, pana ce compozitia este omogena.
Peste crema de galbenusuri se incorporeaza albusurile spuma, in trei transe, amestecand ușor cu spatula
La final pentru a obtine o compoziție fina, fără bulgari de albus, se folosește telul tip para, amestecand cu mișcări largi, de sus in jos.
Se toarnă compozitia in forma pregatita anterior si se da la cuptor, timp de 65-70 minute, la 130 grade, pana prajitura este rumenita pe toată suprafața.
Se inchide caldura, iar tava rămâne in cuptor, cu usa intredeschisa, încă 20 minute.
Se scoate tava din cuptor, iar prajitura rămâne nemișcată, pana observam ca, s-a întărit. Abia atunci se scoate din tava cu tot cu hârtie si se asaza pe un grătar.
Se feliază după 4-5 ore, când este complet rece.
Prăjitura se consuma in doua zile de croaziera, pentru cele 60 g tarate, echivalentul a 4 linguri.
Nu conține tolerate, pudra de Okara fiind permisă din faza de atac in limita a 65 g/zi. In lipsa ei, se poate înlocui cu amidon, dar atunci avem un tolerat (20g amidon de porumb/zi=1 tolerat).
Comentarii