Ingrediente
- 60 g tarate ovăz (4 linguri)
- 60 g lapte praf degresat
- 60 g izolat proteic de zer
- 20 g granule de ness
- 200 g kefir degresat
- 1 praf de copt
- 4 ouă
- 75 g indulcitor (eritritol)
- 1 praf de sare
Instructiuni
- Într-un bol încăpător se pun taratele, laptele praf degresat, izolatul proteic și nessul. Se amestecă împreună, peste care se toarnă kefirul, se omogenizează bine cu telul și se lasă deoparte 30-40 minute, amestecand din când în când în compoziție. În acest timp amestecul se mai îngroașă.
- Se pornește cuptorul la 175 grade.
- O tavă de 20/24 cm se tapetează cu hârtie de copt.
- Se separă ouăle. Gălbenușurile se adaugă în compoziția cu ness și se omogenizează cu telul. Tot acum se pune și praful de copt.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare. Când încep să facă valuri, se adaugă îndulcitorul și se mixează, până obținem o bezea fermă.
- Albușurile spumă se adaugă în două tranșe peste compoziția cu ness, amestecând ușor cu telul sub formă de pară, sau cu paleta de silicon, având la final o compoziție aerată și spumoasă.
- Se toarnă în tavă, se nivelează, iar tava se trântește ușor, de două ori de blatul de lucru.
- Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade, timp de 25 minute, făcând testul scobitorii pentru siguranța.
- Se scoate din cuptor, iar prăjitura se ridică cu tot cu hârtie și se pune pe un blat de lemn. Se îndepărtează hârtia de copt, care se desprinde foarte ușor, iar prăjitura se pune pe un grătar la răcit.
- Este o prăjitură pufoasa, gustoasă, nu este umedă la mijloc și nu conține tolerate. Pentru un plus de gust, se pot adăuga arome după plac.
- În dietă Dukan se consumă in trei zile din faza de atac, împărțind cele 4 linguri tarate de ovăz, sau în două zile de croazieră.
- În atac se consumă obligatoriu 1,5 lg tarate ovăz, iar în croazieră 2 linguri tarate ovăz.
- Sa va fie de folos!
Comentarii