Ingrediente
- 135 g albus( de la 4 oua)
- Un praf sare
- 60 g indulcitor Green Sugar Premium
- 1 lingurița otet
- 30 g cacao degresată
- 10 g făina konjak
- 16 g nuca măcinată
- 25 g proteina soia
- 100 g iaurt
- 50 ml apa calda
- 5 g praf copt
Crema
- 350 ml lapte
- 40 g amidon
- 2 oua
- 60 g indulcitor
- Un praf sare
- 125 g branza degresată cremoasă
- Zeama de lamaie
Decor
- Coaja rasa de lamaie galbena și verde
Instructiuni
Blat
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga indulcitorul, iar când bezeaua e ferma, se adauga oțetul.
- Cacaua, proteina de soia, konjakul și praful de copt, se cern împreuna și se adauga peste bezea.Punem și nuca măcinată , iar cu o spatula amestecam, cât se poate.In acest moment compozitia arată ca un aluat fără legătura.Adăugăm iaurtul ,apa calda și amestecam cu spatula.
- La final compozitia este la fel ca cele de la brioșe.
- Tapetam o tava de 35/27 cu hârtie de copt.Întindem compozitia in strat subțire și coacem blatul in cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 6-7 minute.
- Scoatem din cuptor, iar când este rece , se desprinde hârtia.Blatul când se răcește este maleabil, se poate și rula, dacă vrem rulada.
Crema
- Punem laptele la încălzit.
- Batem ouale cu indulcitor și un praf de sare.Adăugăm amidonul și amestecam bine cu telul.
- Când laptele este fierbinte, se toarnă in fir subțire peste amestecul de ou.
- Punem totul la foc și fierbem, amestecand mereu cu un tel, sa nu se prindă de fundul vasului,pana obținem o budinca.
- Punem folie alimentara direct pe
- budinca și dam la rece.
- Când s-a răcit complet, mixam budinca, adăugând branza in doua transe.La final adăugăm zeama de lamaie după gust.
Decor
- Lămâile spalate bine, lăsate in apa fierbinte cu bicarbonat, pana se răcește apa, se scot apoi din apa, se șters și se dau prin răzătoarea mică.
- In cuptorul cald, dar fără foc, punem coaja pe hârtie de copt și o lasam in cuptor, amestecand cu mâna din când in când, sa se usuce bine, fără sa se usce excesiv, sau sa se ardă.
Asamblare
- Blatul îl tăiem in patru.Punem un blat, crema și continuam pana terminam foile și crema.Se presara razatura de lamaie și se da la rece 4-5 ore, după care se poate felia.
Alte informatii
In dieta Dukan , Prajitura se consuma din croaziera, având tolerat pentru doua zile,amidonul și eventual cacao, dacă folosiți semidegresata.
Comentarii