Ingrediente

  • 135 g albus( de la 4 oua)
  • Un praf sare
  • 60 g indulcitor Green Sugar Premium
  • 1 lingurița otet
  • 30 g cacao degresată
  • 10 g făina konjak
  • 16 g nuca măcinată
  • 25 g proteina soia
  • 100 g iaurt
  • 50 ml apa calda
  • 5 g praf copt

Crema

  • 350 ml lapte
  • 40 g amidon
  • 2 oua
  • 60 g indulcitor
  • Un praf sare
  • 125 g branza degresată cremoasă 
  • Zeama de lamaie

Decor

  • Coaja rasa de lamaie galbena și verde

Instructiuni

Blat

  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga indulcitorul, iar când bezeaua e ferma, se adauga oțetul.
  • Cacaua, proteina de soia, konjakul și praful de copt, se cern împreuna și se adauga peste bezea.Punem și nuca măcinată , iar cu o spatula amestecam, cât se poate.In acest moment compozitia arată ca un aluat fără legătura.Adăugăm iaurtul ,apa calda și amestecam cu spatula.
  • La final compozitia este la fel ca cele de la brioșe.
  • Tapetam o tava de 35/27 cu hârtie de copt.Întindem compozitia in strat subțire și coacem blatul in cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 6-7 minute.
  • Scoatem din cuptor, iar când este rece , se desprinde hârtia.Blatul când se răcește este maleabil, se poate și rula, dacă vrem rulada.

Crema

  • Punem laptele la încălzit.
  • Batem ouale cu indulcitor și un praf de sare.Adăugăm amidonul și amestecam bine cu telul.
  • Când laptele este fierbinte, se toarnă in fir subțire peste amestecul de ou.
  • Punem totul la foc și fierbem, amestecand mereu cu un tel, sa nu se prindă de fundul vasului,pana obținem o budinca. 
  • Punem folie alimentara direct pe 
  • budinca și dam la rece.
  • Când s-a răcit complet, mixam budinca, adăugând branza in doua transe.La final adăugăm zeama de lamaie după gust.

Decor

  • Lămâile spalate bine, lăsate in apa fierbinte cu bicarbonat, pana se răcește apa, se scot apoi din apa, se șters și se dau prin răzătoarea mică.
  • In cuptorul cald, dar fără foc, punem coaja pe hârtie de copt și o lasam in cuptor, amestecand cu mâna din când in când, sa se usuce bine, fără sa se usce excesiv, sau sa se ardă.

Asamblare 

  • Blatul îl tăiem in patru.Punem un blat, crema și continuam pana terminam foile și crema.Se presara razatura de lamaie și se da la rece 4-5 ore, după care se poate felia.

Alte informatii

In dieta Dukan , Prajitura se consuma din croaziera, având tolerat pentru doua zile,amidonul și eventual cacao, dacă folosiți semidegresata.