Ingrediente

Blat
3 oua mari
90 g lapte praf degresat
60 g tarate ovaz 
20 g tarate grâu
20 g tarate pshillium 
1 praf de sare
5 g praf de copt
10 linguri cola fără zahar( 60 g cantarit, nu măsurat)

Crema
250 g branza degresată 0,2% grăsime
200 g iaurt grecesc 2% grăsime
1 lingurița cacao degresată
30 g sos de mure
Indulcitor și arome după gust
Un vârf de lingurița gelatina vegetala

Sos de fructe permise

100 g fructe congelate
30 ml apa 
Indulcitor după gust

Instructiuni

Întâi facem sosul de fructe și anume, fructele congelate se fierb cu apa, pana fructele sunt înmuiate suficient, după care se dau prin sita, iar piureul obținut se pune la fiert cu indulcitor după gust și se fierbe pana se ingroasa.Se da la rece.

Blat
Taratele se macină fin și se amesteca împreuna cu laptele praf și praful de copt.
Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.
Gălbenușurile se mixează câteva secunde, se adauga cola, se omogenizează și se adauga amestecul de tarate( tot odata).
Se mixează pana incorporam taratele, adăugăm albușurile spuma și cu o spatula, amestecam ușor, pana obținem o compoziție aerată și omogena.
Tava de 35/27 o tapetam cu hârtie de copt, întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul in cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru 10-12 minute.
Lasam blatul sa se răcească pe hârtie, după care o îndepărtăm.
Eu am folosit doar 1/2 din blat, pentru restul de blat voi folosi alta crema, alta data.
Jumătatea de blat folosită se taie in trei felii și începem sa facem cremele.

Crema
Amestecam branza cu iaurtul, având in total 450 g.
Blatul maro
Luam 150 g din crema de branza, adăugăm cacaua, indulcitor și esența de rom, după gust și amestecam bine.
Pe o farfurie așezăm prima felie de blat, punem crema de cacao, nivelam și așezăm a doua felie de blat, apăsând ușor, sa se lipească de crema de cacao.
Ne ocupam de a doua crema.
Din crema de branza luam iar 150 g, adăugăm sosul de mure, adăugăm indulcitor după gust și amestecam bine.Punem acum gelatina vegetala, amestecam energic și turnam crema pe a doua felie de blat, nivelam , apăsam ușor și punem a treia felie de blat, după care ne ocupam de crema albă.
Restul din crema de branza o indulcim, adăugăm esența de vanilie și o turnam peste blat.
Se nivelează și se ornează cu sos de mure, trasând linii cu o scobitoare înmuiată in sos, după care cu dosul unei lingurițe , formam mici denivelări, apăsând pe crema și ridicând dosul linguriței in sus.Dar acest lucru este optional.
Blatul nu conține indulcitor, fiind destul indulcit de la cola, dar dacă vreti mai dulce, puteți face cremele mai dulci,fiecare după gustul lui.
Prajitura se pune la loc răcoros peste noapte, timp suficient sa se înmoaie blaturile și sa se întărească crema albă de deasupra, care nu conține gelatina.

Se poate folosi tot blatul, dar eu ma plictisesc repede de o prajitura, așa ca am folosit doar 1/2 din blat.
Se pot folosi orice fel de fructe permise in dieta.
Prajitura mea din 1/2 blat se poate consuma intr-o zi de croaziera, având 30 g tarate de ovaz,echivalentul a doua linguri , 10 g tarate grâu și 10 g tarate pshillium, care echivalează cu o lingura tarate și 30 g sos de mure, ceea ce înseamnă jumătate tolerat pentru o zi.
Cacaua folosită este degresată și este permisă din atac, dar dacă folosiți cacao semidegresata, veți avea al doilea tolerat.

Blatul fără creme se poate folosi din atac, pentru 3 zile, iar dacă folosim branza și iaurt degresat, adăugând cacao degresată, ness, dulceața de goji, diferite arome, se poate consuma din atac.