Ingrediente

Blat

  • 1 ou
  • 20 g indulcitor
  • 30 g izolat proteic de zer
  • 20 g cacao degresată
  • 5 g praf de copt 
  • 1 praf de sare
  • 25-30 ml lapte fierbinte

Crema

  • 1 budinca de fistic fără zahăr 
  • 300 ml lapte semidegresat
  • 100 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 2 linguri indulcitor,sau după gust
  • 1 praf de sare

Decor

  • 10 g ciocolata 80%
  • 15 ml lapte
  • Fistic

Instructiuni

Blat

  • Oul, praful de sare și indulcitorul se mixează pana ce ,oul se deschide la culoare și indulcitorul este topit.
  • Cacaua, izolatul de zer și praful de copt se amesteca și se cern împreuna, după care se incorporeaza in ou, la început amestecand cu paletele mixerului, fără viteza, sa nu facem un nor de cacao in bucatarie.După ce incorporam “făina” manual, mixam câteva secunde.In acest moment compozitia nu curge, de aceea se adauga treptat lapte fierbinte, pana obținem consistenta unui chec.Eu am folosit 25 ml, dar depinde de mărimea oului.
  • Cuptorul se preincalzeste la 160 grade.
  • Tava de 30/10 se tapetează cu hârtie de copt.
  • Se întinde compozitia in strat uniform și se coace timp de 5-7 minute, in funcție de cuptor.
  • Se lasă la răcit pe un grătar și când este rece se îndreaptă, tăind partea de deasupra, dacă e cazul. Se asaza iar in tava ,cu tot cu hârtia de copt, după care pregatim crema.

Crema 

  • Budinca se prepara conform instrucțiunilor, doar ca folosim 300 ml lapte.Când budinca este gata, se da deoparte, se adauga branza, se amesteca energic, pana se incorporeaza și se toarnă fierbinte peste blat.
  • Se da la rece 1-2 ore, cât se întărește crema, după care se scoate din tava.
  • Se poate lasa prajitura întreaga simpla sau decorată, ori se poate taia, decupa și decora fiecare bucata.
  • Eu am decupat cu inel metalic 4 bucăți ,iar cu fistic macinat am barotat doar crema pe margini. Peste fiecare prăjiturică am împărțit crema de ciocolata( ciocolata și laptele se încălzesc la microunde, se amesteca, pana obținem un sos gros de ciocolata).
  • In dieta se consuma din croaziera ,având amidonul din budinca tolerat pentru 2 zile, iar ciocolata 1/2 tolerat/zi. Fisticul pentru decor a fost in jur de 5 grame.
  • Dacă optați pentru varianta mea, nu va faceți griji pentru capetele rămase, acelea se vor mânca primele, iar partea tăiată , rămasă de la îndreptatul blatului, neavând tolerate, in combinație cu iaurt, goji, chia, sau câteva fructe permise, pregătim o gustare dulce și rapida.
  • Puteți folosi o tava mai dreptunghiulara, nu așa lunga  ca a mea, dar eu deja aveam viziunea prajiturii, de când am cumpărat budinca de fistic.