Ingrediente

Blat
3 oua mari
90 g lapte praf degresat
60 g tarate ovaz 
20 g tarate grâu
20 g tarate pshillium 
1 praf de sare
5 g praf de copt
10 linguri cola fără zahar( 60 g cantarit, nu măsurat)

Crema

350 ml fanta fără zahăr
1 plic budinca de frisca
100 g branza degresată 0,2%
 

Instructiuni

Blat
Taratele se macină fin și se amesteca împreuna cu laptele praf și praful de copt.
Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.
Gălbenușurile se mixează câteva secunde, se adauga cola, se omogenizează și se adauga amestecul de tarate( tot odata).
Se mixează pana incorporam taratele, adăugăm albușurile spuma și cu o spatula, amestecam ușor, pana obținem o compoziție aerată și omogena.
Tava de 35/27 o tapetam cu hârtie de copt, întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul in cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru 10-12 minute.
Lasam blatul sa se răcească pe hârtie, după care o îndepărtăm.
Eu am folosit doar 1/2 din blat, pentru restul de blat voi folosi alta crema, alta data.
Jumătatea de blat folosită se taie in trei felii .
Crema
Se face budinca conform instrucțiunilor , dar folosim fanta in loc de lapte.
Când budinca este gata, se adauga branza, se incorporeaza bine,se acoperă cu folie și se da la rece.După ce s-a răcit complet, se mixează 1-2 minute.

Cu aceasta crema umplem foile, după care Prajitura se da la rece pentru câteva ore.