Ingrediente

Blat

  • 160 g albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet
  • 40 g indulcitor (xilitol)
  • 5 g praf de copt
  • 30 g tarate ovaz (2 linguri)
  • 4 linguri nuca de cocos răzuita (1 lingura=1 tolerat)

Crema

  • 2 cutii cottage cheese cu 2% grăsime
  • 8 linguri crema de cocos (2 linguri=1 tolerat)
  • 1 fiola esența cocos
  • 30 g indulcitor (xilitol)

Instructiuni

Blat

  • Nuca de cocos razuita împreuna cu taratele de ovaz se dau prin râșnița, sa obținem un fel de făina. In amestecul râșnit se adauga praful de copt.
  • Albușurile se mixează cu un praf de sare, iar când încep sa facă vârfuri, se adauga indulcitorul, mixând, pana avem o bezea ferma. La final se incorporeaza otetul.
  • Adăugăm ingredientele uscate și amestecam ușor cu spatula. In acest moment compozitia se lasa, dar va fi tot aerată.
  • Încălzim cuptorul la 160 grade, iar in tava de 22/33 așezăm hârtie de copt.
  • Întindem compozitia in strat uniform și coacem blatul timp de 15 minute, la 160 grade, fără ventilatie.
  • Se scoate tava din cuptor, se ridica blatul cu tot cu hârtie și se întoarce, pentru a îndepărta hârtia.
  • Se lasă la răcit pe un grătar.

Crema

  • Conținutul celor doua cutii de cottage cheese se pun in vasul blenderului și se pasează, pana devine o pasta fina.
  • Crema de cocos care a stat in frigider mai mult timp, s-a solidificat, lăsând  zer la fundul cutiei. Scoatem tot conținutul din cutie, atât crema, cât și zerul și le amestecam bine.
  • Peste crema de branza se pune cel de cocos, indulcitor și aroma. Se amesteca totul foarte bine.

Asamblare

  • Se taie blatul in patru fasii egale.
  • Se pune folie alimentara pe blatul de lucru și se montează prajitura, blat, crema… și terminam cu crema întinsa pe ultima fasie de blat.
  • Se înfășoară in folie, iar pentru siguranța, sa rămână intacta, punem prajitura înfoliata intr-o tava de aceeași dimensiune. Crema de deasupra și de pe laterale, care s-a scurs, nu deranjează in nici un fel.
  • Dam prajitura la frigider peste noapte, timp in care foile se vor înmuia de la crema.
  • A doua zi se îndepărtează folia alimentara, se nivelează crema deasupra și pe laterale.
  • Se taie in patru părți egale, pentru patru zile de croaziera.
  • Se ornează după imaginație, eu folosind petale de la boboci de trandafiri (i-am cumpărat de la un magazin cu specific oriental).
  • Fiecare bucata de prajitura conține doua tolerate, nuca de cocos și crema de cocos.