Ingrediente
Blat
- 160 g albus de ou
- 60 g indulcitor (xilitol)
- 1 praf de sare
- 60 g tarate ovaz macinate (4 linguri)
- 30 g cacao degresată
- 1 plic budinca dietetica cu vanilie
- 1 praf de copt
Umplutura
- 250 g branza cremoasă degresată cu 0,2% grăsime
- 1 ou
- 20 g tarate pshillium (2 linguri)
- 20 g fructe uscate goji
- Îndulcitor după gust
- 1 praf de sare
- Esența rom, sau altele după gust
Instructiuni
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Taratele, praful de budinca, cacaua și praful de copt se amesteca împreuna.
- Pregătim o tava de silicon tip ciambella, sau alta tava in forma de inel, iar dacă nu e din silicon, se căptușește cu hârtie de copt.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga indulcitorul și se mixează, pana obținem o bezea ferma.
- Se pune amestecul uscat și se incorporeaza cu mixerul la viteza cea mai mică, sau folosim o spatula, amestecand, doar cât obținem o compoziție uniformă.
- Se toarnă in tava, mai puțin de jumătate din compozitie, se nivelează și se da la cuptor, 10-12 minute, cât se întărește deasupra. Vom observa, ca blatul se fisureaza deasupra, dar nu-i nici o problema.
- Cât blatul sta la cuptor, se pregătește umplutura.
- Se amesteca toate ingredientele, indulcitor și arome adăugându-se după gust.
- Se pune umplutura intr-un posh, sau intr-o punga mai rezistenta, tăind un colț, dacă nu vrem, sa ne complicam, punem umplutura cu o lingurița.
- Se scoate blatul din cuptor, se pune umplutura, cat mai pe mijlocul blatului, deasupra se toarnă restul de compoziție maro, acoperind inelul format din brânza și se da tava la cuptor, pentru 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
- Când este gata, se scoate din cuptor, se trece cu un cuțit pe marginile tavii, pentru a desprinde prajitura de tava ( in cazul ca folositi forma de silicon), se asaza un blat de lemn peste tava și se întoarce, îndepărtând ușor ușor tava, in așa fel, ca baza ei sa fie deasupra. Practic întoarcem prajitura, sa fie cu “fundul” in sus.
- Se lasă la răcit pe blatul de lemn, iar când este complet rece, se cântărește (aproximativ 625 g)se feliază, împărțind-o pe zile de consum, si anume, in atac pentru aproximativ 3 zile, iar in croaziera pe 2 zile.
- Praful de budinca dietetica nu conține amidon, ci este pe baza de făina de konjak.
Comentarii