Ingrediente

  • 2 albușuri 
  • 60 g ciocolata 75 %fără zahăr 
  • 20 ml lapte semidegresat
  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 150 g iaurt grecesc 2% 
  • 100 g indulcitor
  • 20 g cacao degresată 
    20 g lapte praf degresat
  • 20 g tarate pshillium 

Glazura( optional)

  • 40 g lapte praf degresat
  • 30 ml lapte
  • Fistic, ciocolata, zmeura uscata

 

Instructiuni

 

  • Albușurile se bat spuma cu indulcitor și un praf de sare.
  • Laptele praf, cacaua cernută și taratele de pshillium se amesteca împreuna.
  • Ciocolata se topește in lapte, pe baia de abur, se omogenizează și se amesteca împreuna cu branza și iaurtul, arome dacă dorim,după care se incorporeaza amestecul uscat și la final albușurile spuma.Incorporam întâi cu o spatula,apoi cu mixerul, câteva secunde, la viteza mică.
  • Se toarnă compozitia in tava cu hârtie de copt sau silicon.
  • In cuptor punem o tava cu apa fierbinte, iar tava cu compoziție, o punem in aceasta tava cu apa.
  • Se coace la 175 grade, pana trece testul scobitorii( eu am verificat-o de trei ori, pana a fost gata).
  • Se răcește in tava( se scoate din cea cu apa), se răstoarnă pe un fund de lemn și se feliază, ori rămâne întreaga.
  • Eu am feliat-o in 6 bucăți , peste care am turnat cate o lingura de glazura pe fiecare bucata(laptele praf și cel lichid, amestecate bine).
  • Se da la rece, pana se întărește glazura.
  • Dacă prajitura vi se pare ,ca nu e dulce , după gustul vostru, puteți îndulci glazura.