Ingrediente

  • 250 g branza degresată,cremoasă, cu 0,2% grăsime, cântărită după ce a fost scursa de zer
  • 3 oua
  • 3-4 linguri indulcitor( eritritol am folosit)
  • 20 g amidon
  • Sare
  • Arome

Instructiuni

  • Separam albușurile de gălbenușuri.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare, după care adăugăm indulcitor și mixam pana obținem o bezea ferma.
  • Gălbenușurile se amesteca împreuna cu branza și aromele, după care incorporam bezeaua, ajutându-ne de o spatula, iar la final amidonul.
  • Compozitia o punem in forma tapetata cu hârtie de copt, sau forma de silicon.
  • Tava mea are 10/20 dimensiune la baza.
  • Aceasta tava o punem in alta tava mai mare, in care am pus 3 căni cu apa( o coacem la baia de abur).
  • Dam tavile la cuptor, 150 grade, pentru 50-60 minute, sau pana trece testul scobitorii.
  • Lasam tava cu prajitura ,in cea cu apa, pana se răcește puțin.
  • Răsturnăm prajitura pe un gratar, cu partea de jos, sa fie sus și lasam sa se răcească complet, după care se poate felia.
  • In cuptor, prajitura creste, dar apoi se lasă.Am copt-o in baia de abur, pentru ca am vrut sa rămână galbena, sa nu se rumeneasca.
  • Am feliat prajitura, iar pe trei felii am pus glazura de ciocolata( 10 g ciocolata 70% cacao, fără zahăr, topita in 3 linguri lapte fierbinte).

Alte informatii

Se consuma din croaziera, dar se poate adapta pentru atac dacă:

  • folosim o lingurița făina konjak in locul celor 20 g amidon
  • folosim ca topping, dulceața de goji sau ness cu indulcitor dizolvat in putina apa
  • o consumam ca atare, dar cu konjak in loc de amidon.