Ingrediente

Blat

  • 3 oua mari + 1 albus rătăcit prin frigider
  • 4 linguri tarate ovaz
  • 2 linguri tarate grâu
  • 2 linguri tarate pshillium 
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 1 lingura făina fără carbohidrati
  • 10 linguri cola fără zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  •  Indulcitor după gust

Crema

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 350 ml lapte
  • 500 g branza degresată
  • Indulcitor după gust

Decor

  • La alegere, ciocolata topita, 2-3 linguri crema,ciocolata data pe răzătoare, etc.

 

Instructiuni

Blat

  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare.
  • Gălbenușurile, cola și celelalte ingrediente uscate, se omogenizează.Se adauga indulcitor, dacă e nevoie, ținând cont de faptul ca, blatul se îndulcești de la cola.
  • Peste acest amestec de gălbenușuri punem albușurile spuma și amestecam ușor cu o spatula.
  • Se toarnă in tava tapetata cu hârtie de copt și se coace la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.
  • Blatul răcit se taie in doua.

Crema

  • Budinca se face conform instrucțiunilor de pe plic, dar folosim doar 350 ml lapte.
  • După ce budinca s-a răcit, se mixează ,adăugând lingura cu lingura din branza degresată.
  • Se îndulcești după gust și se adauga esența de vanilie( optional).

Asamblare

  • Crema se pune între cele doua blaturi, lăsând puțin pentru decor, unde am folosit putina ciocolata topita, crema rămasă și ciocolata data pe răzătoare, dar este optional, dacă nu ne dorim un tolerat in plus, fata de amidonul din budinca.
  • Prajitura se consuma in doua zile de croaziera.