Ingrediente

Blat

  • 1 ou
  • 40 g indulcitor (xilitol)
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • 100 ml apa fierbinte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 g praf de copt
  • 40 g cacao semidegresata neagră (in galeria foto, găsiți poza cu punga de cacao folosită)
  • 50 g proteina de soia

Crema

  • 185 g branza cu 2% grăsime
  • 200 g dovleac( cantarit după ce a fost copt la cuptor
  • 20 g indulcitor
  • Scorțișoara și ghimbir pudra, după gust 
  • 1 praf de sare

Instructiuni

Blat

  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Pregătim o tava de 20/30, asezand hârtie de copt.
  • Cacaua, proteina de soia și praful de copt, se amesteca împreuna.
  • Folosim doar telul, de la început, pana la sfârșit.
  • Se pun intr-un vas, oul, indulcitorul, un praf de sare și amestecam energic, pana obținem o crema de ou.
  • Incorporam uleiul și iaurtul, la final amestecul uscat. Vom obtine o compoziție uscata și neuniforma.
  • Turnam apa fierbinte și amestecam cu telul, pana compozitia este fina și uniformă.
  • Se întinde pe hârtie de copt, se nivelează și se coace 10 minute, la 170 grade.
  • Când blatul este copt, se scoate din cuptor, se ridica cu tot cu hârtie, se asaza un blat de lemn deasupra și se întoarce, sa putem desprinde hârtia, blatul fiind foarte fraged și se poate rupe.
  • Când se răcește, se taie in patru părți, apoi se suprapun toate bucatile și îndreptam marginile, sa obținem 4 bucăți egale.

Crema

  • Toate ingredientele se pasează cu blenderul vertical, se îndulcește și aromatizeaza, după gust.
  • Crema se pune in posh cu dui rotund de 1 cm.
  • Pe o farfurie întinsa se asaza prima bucata de blat, se întinde o parte de crema, se continua cu celelalte, procedând la fel. Ultimul blat se lasă simplu, sau se decoreaza cu crema.
  • Resturile rămase de la marginile blatului, eu le-am amestecat cu o lingura de crema și le-am mâncat pe loc!
  • In crema, se poate adauga gelatina (5 g sunt suficiente, dizolvate in 2-3 linguri de lapte, sau apa), pentru a fi mai ferma, dar eu nu am folosit.
  • Prăjitura se poate consuma imediat, blaturile sunt fragede, crema nu conține gelatina, sa trebuiască ținuta la frigider, pentru a se întări!
  • In dieta Dukan, se consuma in doua zile de croaziera și conține:  
  • -40 g cacao semidegresata (4 linguri), tolerat 2 linguri/zi
  • -2 linguri ulei de masline, permis pentru 2 zile.
  • -proteina se soia se poate înlocui cu izolatul proteic de zer