Ingrediente

Blat

  • 2 oua
  • 30 g indulcitor
  • 10 g cacao degresată
  • 25 g izolat proteic de zer
  • 10 g tarate pshillium 
  • Sare și arome

Crema

  • 250 g branza degresată 0,2% grăsime
  • 200 g lapte batut 2% grăsime
  • 1/2 avocado bine copt
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml lapte
  • 1 limetă ( coaja și câteva picături de zeama)
  • Indulcitor după gust
  • Esența de lamaie și vanilie

Decor

  • Capete de blat uscate și fărâmițate

 

Instructiuni

Blat

  • Mixam ouale cu un praf de sare și indulcitor, pana devin cremoase și aerate.
  • Cacaua cernută, izolatul și taratele se amesteca împreuna.
  • Peste crema de ou punem amestecul uscat și o incorporam cu o spatula, ușor, sa obținem o compoziție aerată, ca de pandișpan.
  • In tava de 20/20, sau puțin mai mare dacă aveți,se pune hârtie de copt și se toarnă compozitia in strat uniform .
  • Se coace in cuptorul preîncălzit la 160 grade, 7-8 minute.
  • Când se scoate din cuptor, se desprinde hârtia și se taie marginile blatului, care se pun in cuptorul doar fierbinte, pentru a le usca.

Crema

  • Amestecam branza degresată, laptele batut, indulcitor și esența de vanilie.
  • In lapte hidratăm gelatina, după care o topim la microunde, sau baia de abur.
  • Când gelatina e topita, adăugăm 2 linguri din crema de branza, amestecam și o turnam in vasul cu crema, așa evitam sa se formeze cocoloase.
  • Miezul de la un avocado micuț sau 1/2 de avocado mai mare se stropește cu câteva picături de limetă, după care se pasează cu blenderul vertical.Peste avocado pasat turnam 200 g din crema de branza ,in care avem deja gelatina.Pasăm cu blenderul câteva secunde, sa omogenizam crema.
  • In crema rămasă, adăugăm coaja rasa de la limetă și esența de lamaie.

Asamblare

  • Blatul se taie in doua.
  • Așezăm pe platou un blat, întindem crema de avocado, urmează al doilea blat și crema de lamaie.
  • Între timp marginile blatului s-au uscat, le fărămițam cu mâna și decoram prajitura.
  • Se da la rece câteva ore.
  • Blatul se poate insiropa, dacă doriți.
  • Cremele se folosesc când au destula fermitate, cât sa nu curga pe margini.