Ingrediente
Blat
- 2 oua
- 30 g indulcitor
- 10 g cacao degresată
- 25 g izolat proteic de zer
- 10 g tarate pshillium
- Sare și arome
Crema
- 250 g branza degresată 0,2% grăsime
- 200 g lapte batut 2% grăsime
- 1/2 avocado bine copt
- 1 plic gelatina
- 50 ml lapte
- 1 limetă ( coaja și câteva picături de zeama)
- Indulcitor după gust
- Esența de lamaie și vanilie
Decor
- Capete de blat uscate și fărâmițate
Instructiuni
Blat
- Mixam ouale cu un praf de sare și indulcitor, pana devin cremoase și aerate.
- Cacaua cernută, izolatul și taratele se amesteca împreuna.
- Peste crema de ou punem amestecul uscat și o incorporam cu o spatula, ușor, sa obținem o compoziție aerată, ca de pandișpan.
- In tava de 20/20, sau puțin mai mare dacă aveți,se pune hârtie de copt și se toarnă compozitia in strat uniform .
- Se coace in cuptorul preîncălzit la 160 grade, 7-8 minute.
- Când se scoate din cuptor, se desprinde hârtia și se taie marginile blatului, care se pun in cuptorul doar fierbinte, pentru a le usca.
Crema
- Amestecam branza degresată, laptele batut, indulcitor și esența de vanilie.
- In lapte hidratăm gelatina, după care o topim la microunde, sau baia de abur.
- Când gelatina e topita, adăugăm 2 linguri din crema de branza, amestecam și o turnam in vasul cu crema, așa evitam sa se formeze cocoloase.
- Miezul de la un avocado micuț sau 1/2 de avocado mai mare se stropește cu câteva picături de limetă, după care se pasează cu blenderul vertical.Peste avocado pasat turnam 200 g din crema de branza ,in care avem deja gelatina.Pasăm cu blenderul câteva secunde, sa omogenizam crema.
- In crema rămasă, adăugăm coaja rasa de la limetă și esența de lamaie.
Asamblare
- Blatul se taie in doua.
- Așezăm pe platou un blat, întindem crema de avocado, urmează al doilea blat și crema de lamaie.
- Între timp marginile blatului s-au uscat, le fărămițam cu mâna și decoram prajitura.
- Se da la rece câteva ore.
- Blatul se poate insiropa, dacă doriți.
- Cremele se folosesc când au destula fermitate, cât sa nu curga pe margini.
Comentarii