Ingrediente

  • 3 oua
  • 70 g indulcitor (xilitol)
  • 1 praf de sare
  • 150 g iaurt grecesc degresat
  • 200 g branza grunzoasa cu 0,5% grăsime
  • 10 g tarate pshillium (1 lingura)
  • 45 g tarate ovaz macinate (3 linguri)
  • 1 plic budinca dietetica cu aroma de vanilie
  • 1 praf de copt

Instructiuni

  • Pentru a pregati compozitia de placinta, folosim mixerul de la început, pana la sfârșit.
  • Taratele, praful de budinca și cel de copt, se amesteca împreuna.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se mixează ouale cu indulcitorul și sarea, pana cresc in volum, iar xilitolul este topit.
  • Se  incorporeaza iaurtul și branza, iar la final se adauga amestecul uscat, mixând pana obținem o compoziție uniformă. Se da deoparte, cât pregătim tava pentru copt. Eu am folosit o tava cu diametrul de 18 cm, in care am asezat hârtie de copt.
  • In acest timp compozitia se îngroasa puțin, devenind vâscoasă.
  • Se toarnă in tava, se nivelează și se coace timp de 45-55 minute, la 170 grade, pana trece testul scobitorii.
  • Se scoate din tava cu tot cu hârtia de copt și se lasă 5-6 minute, sa se răcorească, apoi se indeparteaza hârtia și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se feliază, când este complet rece.
  • In dieta Dukan, placinta se consuma in doua zile de atac.
  • Praful de budinca nu conține amidon, ci este pe baza de făina de konjac, având și aroma de vanilie, nu este nevoie, sa se adauge esența in plus.
  • In lipsa prafului de budinca dietetic, pentru atac se poate înlocui cu făina de konjac, iar pentru croaziera se poate folosi amidon, sau praf de budinca normala, dar atunci vom avea un tolerat.