Ingrediente
- 500 g branza grunzoasa cu 0,5% grăsime
- 150 g iaurt degresat cu 0,1% grăsime
- 40 g indulcitor (xilitol)
- 50 g pudra de Okara
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 5 g praf de copt
- 1 lingurița coaja uscata de portocale, sau alta aroma la alegere
Instructiuni
- Pregătim o tava, asezand in ea hârtie de copt. Tava mea are dimensiunile de 20/24 cm.
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Separam ouale.
- Intr-un bol încăpător punem branza, iaurtul și gălbenușurile. Cu blenderul vertical pasăm compozitia, pana obținem o crema fina. Adăugăm pudra de Okara și o pasăm și pe aceasta in crema de branza.
- Albușurile se bat spuma cu un praf de sare și indulcitor.
- In crema de branza se pune 1/3 din albușuri și se mixează.
- Se adauga restul de spuma de albus, praful de copt și aromele. Se incorporeaza ușor cu o spatula.
- Se toarnă compozitia in tava și se coace 55-60 minute, la 170 grade, pana se rumenește deasupra.
- Se scoate din tava cu tot cu hârtie și se asaza pe un grătar, pana se răcește.
- Se îndepărtează hârtia, se pune placinta pe un blat și se pudreaza cu un amestec de lapte praf degresat și indulcitor pudra.
- In dieta Dukan, aceasta placinta se consuma intr-o zi de atac, dar este suficient, pentru cel puțin patru zile.
- Eu am servit placinta cu iaurt degresat și dulceața de goji, făcută din fructe uscate, putina apa și indulcitor, fierte împreuna 7-8 minute, pana se umfla fructele.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii