Ingrediente

  • 500 g branza grunzoasa cu 0,5% grăsime 
  • 150 g iaurt degresat cu 0,1% grăsime 
  • 40 g indulcitor (xilitol)
  • 50 g pudra de Okara 
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurița coaja uscata de portocale, sau alta aroma la alegere

Instructiuni

  • Pregătim o tava, asezand in ea hârtie de copt. Tava mea are dimensiunile de 20/24 cm.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Separam ouale.
  • Intr-un bol încăpător punem branza, iaurtul și gălbenușurile. Cu blenderul vertical pasăm compozitia, pana obținem o crema fina. Adăugăm pudra de Okara și o pasăm și pe aceasta in crema de branza.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare și indulcitor.
  • In crema de branza se pune 1/3 din albușuri și se mixează.
  • Se adauga restul de spuma de albus, praful de copt și aromele. Se incorporeaza ușor cu o spatula.
  • Se toarnă compozitia in tava și se coace 55-60 minute, la 170 grade, pana se rumenește deasupra.
  • Se scoate din tava cu tot cu hârtie și se asaza pe un grătar, pana se răcește.
  • Se îndepărtează hârtia, se pune placinta pe un blat și se pudreaza cu un amestec de lapte praf degresat și indulcitor pudra.
  • In dieta Dukan, aceasta placinta se consuma intr-o zi de atac, dar este suficient, pentru cel puțin patru zile.
  • Eu am servit placinta cu iaurt degresat și dulceața de goji, făcută din fructe uscate, putina apa și indulcitor, fierte împreuna 7-8 minute, pana se umfla fructele.