1 lingurița coaja uscata de portocale, sau alta aroma la alegere
Instructiuni
Pregătim o tava, asezand in ea hârtie de copt. Tava mea are dimensiunile de 20/24 cm.
Încălzim cuptorul la 170 grade.
Separam ouale.
Intr-un bol încăpător punem branza, iaurtul și gălbenușurile. Cu blenderul vertical pasăm compozitia, pana obținem o crema fina. Adăugăm pudra de Okara și o pasăm și pe aceasta in crema de branza.
Albușurile se bat spuma cu un praf de sare și indulcitor.
In crema de branza se pune 1/3 din albușuri și se mixează.
Se adauga restul de spuma de albus, praful de copt și aromele. Se incorporeaza ușor cu o spatula.
Se toarnă compozitia in tava și se coace 55-60 minute, la 170 grade, pana se rumenește deasupra.
Se scoate din tava cu tot cu hârtie și se asaza pe un grătar, pana se răcește.
Se îndepărtează hârtia, se pune placinta pe un blat și se pudreaza cu un amestec de lapte praf degresat și indulcitor pudra.
In dieta Dukan, aceasta placinta se consuma intr-o zi de atac, dar este suficient, pentru cel puțin patru zile.
Eu am servit placinta cu iaurt degresat și dulceața de goji, făcută din fructe uscate, putina apa și indulcitor, fierte împreuna 7-8 minute, pana se umfla fructele.
Comentarii