Ingrediente

  • 1 pachet foi lasagna cu konjac
  • 200 g branza grunzoasa cu 0,5% grăsime
  • 150 g iaurt grecesc semidegresat 2% grăsime
  • 2 oua
  • 25 g indulcitor (xilitol)
  • 30 g tarate ovaz
  • 1 lingurița rasa cu sare
  • 1 lingurița coaja rasa de portocale
  • 1/2 lingurița esența vanilie

Topping

  • Jeleu de coacăze roșii

Instructiuni

 
  • Am spalat bine foile de lasagna, apoi le-am lăsat in vas cu apa rece, timp de 1/2 ora, pentru a elimina mirosul specific produselor din konjac.
  • Brânza, iaurtul, ouale, un praf de sare, indulcitor și esența la alegere, le-am amestecat bine. Am adăugat taratele de ovaz și am lăsat crema deoparte 15 minute, timp in care taratele se hidratează puțin, iar crema devine mai consistenta.
  • Cuptorul se încălzește la 175 grade, iar o tava de 20/10 cm. se tapetează cu hârtie de copt.
  • Se scurg bine foile de lasagna, de apa in care au stat.
  • In funcție de numărul de foi din pachet, se asaza un rând de foi, peste care se întinde o parte de crema, continuind, pana se termina foile și crema, ultimul strat fiind din crema.
  • Pentru a forma un strat complet de foi, folosim o foaie întreaga și completam cu alta, care se taie foarte ușor cu o foarfeca, la dimensiunea dorita.
  • Se da tava la cuptor, pentru o ora, la 175 grade.
  • Când este coaptă, se scoate din tava cu tot cu hârtie, se asaza pe un grătar, sa se răcească putin, apoi se îndepărtează hârtia.
  • Se consuma simpla, sau adăugând putina dulceața de fructe, permisă in dieta.
  • Placinta se consuma din croaziera, dar se adaptează ușor pentru faza de atac și anume: se înlocuiește iaurtul semidegresat cu unul degresat, se renunța la toppingul de fructe permisă in dieta, sau se înlocuiește cu dulceata de goji, acestea fiind permise din atac. Foile de lasagna, ca orice produs din konjac, se consuma din prima faza a dietei.