Ingrediente

  • 500 g branza degresată grunzoasa cu 0,5% grăsime
  • 70 g indulcitor (xilitol)
  • 1 praf de sare
  • 2 oua+2 albușuri
  • 5 g praf de copt
  • 60 g tarate ovaz nemacinate (4 linguri)
  • 1 lingurița pudra din coji de portocale uscate
  • 1/2 lingurița pudra naturală de vanilie, sau alte arome la alegere

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 170 grade și pregătim o tava cu diametrul de 18 cm, asezand pe ea hârtie de copt.
  • Brânza, sarea, indulcitorul și aromele se amesteca împreuna, apoi incorporam cele doua galbenusuri de la ouale intregi.
  • Cele 4 albușuri se mixează spuma.
  • Se adauga in crema de branza taratele, praful de copt si 1/3 din spuma de albus, amestecând energic, pentru a subția compozitia.
  • Se adauga restul de albușuri spuma și de aceasta data, se amesteca ușor cu o spatula, cu mișcări largi, pentru a rămâne compozitia aerată.
  • Se toarnă in tava pregatita și se da la cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru 50-55 minute, pana trece testul scobitorii.
  • Se oprește caldura cuptorului, se lasă usa intredeschisa și se tine tava in cuptor, încă 10-15 minute.
  • Se scoate placinta din tava, se îndepărtează hârtia și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Când este rece, se presara deasupra lapte praf degresat (optional).
  • In dieta Dukan placinta se consuma din faza de atac, împărțind cele 4 linguri de tarate de ovaz pe zilele corespunzătoare (1,5 linguri/zi din atac si 2 linguri/zi din croaziera).