1/2 lingurița pudra naturală de vanilie, sau alte arome la alegere
Instructiuni
Încălzim cuptorul la 170 grade și pregătim o tava cu diametrul de 18 cm, asezand pe ea hârtie de copt.
Brânza, sarea, indulcitorul și aromele se amesteca împreuna, apoi incorporam cele doua galbenusuri de la ouale intregi.
Cele 4 albușuri se mixează spuma.
Se adauga in crema de branza taratele, praful de copt si 1/3 din spuma de albus, amestecând energic, pentru a subția compozitia.
Se adauga restul de albușuri spuma și de aceasta data, se amesteca ușor cu o spatula, cu mișcări largi, pentru a rămâne compozitia aerată.
Se toarnă in tava pregatita și se da la cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru 50-55 minute, pana trece testul scobitorii.
Se oprește caldura cuptorului, se lasă usa intredeschisa și se tine tava in cuptor, încă 10-15 minute.
Se scoate placinta din tava, se îndepărtează hârtia și se lasă la răcit pe un grătar.
Când este rece, se presara deasupra lapte praf degresat (optional).
In dieta Dukan placinta se consuma din faza de atac, împărțind cele 4 linguri de tarate de ovaz pe zilele corespunzătoare (1,5 linguri/zi din atac si 2 linguri/zi din croaziera).
Comentarii