Ingrediente

Blat
15 g tarate ovaz macinate
10 g tarate pshillium 
25 g lapte praf degresat
20 g gluten
7 g drojdie proaspăta 
4 g sare
1 lingura ulei masline
45 g apa calduta( am cantarit apa)

Topping
1 lingurița pasta tomata fără zahar
Indulcitor după gust
Busuioc
2 linguri apa
Cașcaval Dukan
Pastramă de porc, făcută in casa, sau orice fel de carne gatita, dar permisă in dieta 
2-3 masline

 

Instructiuni

Blat
Toate ingredientele( fără ulei) se pun intr-un vas, se adauga apa, se omogenizează cu o lingura și se lasă 4-5 minute, sa se hidrateze taratele.Se adauga uleiul și se frământa aluatul.
Se lasă la dospit. 
După ce aluatul a crescut, se ia din nou la frământat, pana obținem un aluat maleabil.
Eu am folosit forma rotundă a unei tavi detașabile cu diametrul de 22 cm( doar fundul tavii) ,pe care l-am învelit in hârtie de copt.
Cu sucitorul întindem aluatul, sa fie mai mare decât diametrul tavii.
Se aseaza blatul pe forma, se pun bastonașe de cașcaval pe margine și se rulează, spre interior, apăsând cu degetele marginea rulată, sa se lipească de blatul din tava.
Se pune pasta tomata , diluată cu apa și aromatizat cu ce ne place, punem un rând de cașcaval dat pe răzătoarea mare, iar deasupra așezăm carnea( la alegere ) și maslinele tăiate felii.
Se coace 12-15 minute la 200 grade.
Putem adauga ciuperci, ardei, ceapa, după gustul fiecăruia.

In dieta Dukan se consuma din faza a doua( croaziera).