Ingrediente

  • 2 bucăți piept de rata
  • Sare, piper

Linte

  • O ceașca linte verde
  • Un morcov
  • O ceapa
  • 2-3 căței usturoi
  • O lingura ulei de masline
  • Sare, piper, pătrunjel
  • 2 cesti și jumătate apa

Nectarine

  • 2 nectarine
  • 2 linguri zahăr
  • 30 g unt
  • 50 ml vin
  • Un praf de sare

Instructiuni

  • Prima data ne ocupam de linte
  • Curatam legumele  și le tăiem cubulețe mici, le punem la călit in uleiul de măsline pentru 3-4 minute. Adăugăm lintea spălată, apa, sare, piper și lăsam sa fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 15-20 de minute. Verificăm in acest timp dacă este fiarta și dacă mai necesita apa.
  • Continuam cu necatrinele,care le tăiem felii.Punem zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze, iar când a căpătat o culoare auriu-brună, adăugăm untul, amestecam bine, punem și nectarinele tăiate felii și le lăsam 2-3 minute sa se învăluie in zaharul caramelizat cu untul. Adăugăm vinul și lăsam la foc moale se se reducă, pana ajunge la consistenta unui sos.
  • Pieptul de rata se da cu sare și piper.Se șterge cu prosoape de bucatarie, de excesul de apa și se cresteaza pe diagonale.Îl punem intr-o tigaie călduță cu pielea in jos și îl lăsam la foc mediu până se topește și se caramelizeaza grăsimea, (3-4 minute) apoi îl întoarcem pe partea cealaltă pentru încă 3-4 minute, după care îl dam la cuptor pentru 8 minute. Îl scoatem de la cuptor și îl acoperim cu o folie de aluminiu pentru 6-7 minute atât cât sa păstreze temperatura și sa se odihneasca. Grăsimea rămasă o adăugăm la linte.

Alte informatii

  • Montam pe farfurii linte, bucăți de nectarine, câte un piept tăiat in 2 sau in mai multe felii și sosul de la nectarine.