Ingrediente
- 2 bucăți piept de rata
- Sare, piper
Linte
- O ceașca linte verde
- Un morcov
- O ceapa
- 2-3 căței usturoi
- O lingura ulei de masline
- Sare, piper, pătrunjel
- 2 cesti și jumătate apa
Nectarine
- 2 nectarine
- 2 linguri zahăr
- 30 g unt
- 50 ml vin
- Un praf de sare
Instructiuni
- Prima data ne ocupam de linte
- Curatam legumele și le tăiem cubulețe mici, le punem la călit in uleiul de măsline pentru 3-4 minute. Adăugăm lintea spălată, apa, sare, piper și lăsam sa fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 15-20 de minute. Verificăm in acest timp dacă este fiarta și dacă mai necesita apa.
- Continuam cu necatrinele,care le tăiem felii.Punem zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze, iar când a căpătat o culoare auriu-brună, adăugăm untul, amestecam bine, punem și nectarinele tăiate felii și le lăsam 2-3 minute sa se învăluie in zaharul caramelizat cu untul. Adăugăm vinul și lăsam la foc moale se se reducă, pana ajunge la consistenta unui sos.
- Pieptul de rata se da cu sare și piper.Se șterge cu prosoape de bucatarie, de excesul de apa și se cresteaza pe diagonale.Îl punem intr-o tigaie călduță cu pielea in jos și îl lăsam la foc mediu până se topește și se caramelizeaza grăsimea, (3-4 minute) apoi îl întoarcem pe partea cealaltă pentru încă 3-4 minute, după care îl dam la cuptor pentru 8 minute. Îl scoatem de la cuptor și îl acoperim cu o folie de aluminiu pentru 6-7 minute atât cât sa păstreze temperatura și sa se odihneasca. Grăsimea rămasă o adăugăm la linte.
Alte informatii
- Montam pe farfurii linte, bucăți de nectarine, câte un piept tăiat in 2 sau in mai multe felii și sosul de la nectarine.
Comentarii