Ingrediente
Aluat
- 60 g tarate ovaz macinate
- 20 g tarate grâu
- 20 g tarate pshillium
- 25 g lapte praf degresat
- 50 g gluten
- 5 g făina konjak
- 5 g sare
- 12 g drojdie proaspăta
- 200 ml apa calduta
Pentru umplutura am folosit:
- piept de bibilica, gatita pe grătar
- 2 linguri branza 0,2% grăsime
- 1 ou
- pătrunjel tocat
- sare și piper
- pasta tomata fără zahăr concentrat,nediluat cu apa.
- cascaval Dukan
Instructiuni
Aluat
- Amestecam toate ingredientele uscate.
- In apa dizolvăm drojdia.
- Peste amestecul uscat turnam apa cu drojdie, amestecam cu o lingura și lasam compozitia câteva minute, pentru a se hidrata taratele, după care punem aluatul pe blatul de lucru și framantam ,pana obținem o coca neteda.
- Se lasă la dospit.
- Aluatul dospit se împarte in 4 bucăți, fiecare bucata conținând o lingura tarate de ovaz.
- Doua bucăți le-am folosit la bărcuțe , iar din celelalte doua am făcut covrigi.
Pentru bărcuțe:
- Fiecare bărcuță conține o lingura tarate ovaz, deci in croaziera se pot consuma doua bărcuțe.
- Marginile bărcuțelor le-am umplut cu cașcaval Dukan .
Mod de preparare:
- Întindem cu sucitorul blatul pentru bărcuțe.Dacă e necesar, blatul de lucru și sucitorul se umezesc cu apa rece.
- Întindem cașcaval ras pe margini și rulam o singura data, încercând sa lipim capetele, sa rămână marginea rulată, sa nu se desprindă la copt.
- Așezăm bărcuțele in tava pe hârtie, iar interiorul lor le ungem cu pasta tomata concentrata, după care le umplem.Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.
- Ungem bărcuțele cu ou și le coacem, pana se rumenesc( 175 grade).
- La final, pentru ca mi-a rămas puțin cașcaval ras, când am oprit cuptorul, am presărat restul de cașcaval și condimente turcesti, am băgat tava in cuptorul fierbinte și am lăsat 3-4 minute, cât se topește cașcavalul.
Pentru covrigi:
- Formam covrigii ca in imagini și le oparim câteva secunde in 500 ml apa+ 25 g bicarbonat de sodiu.Se coc in cuptorul preîncălzit la 220 grade, pana se rumenesc.
Comentarii