Ingrediente

Aluat 

  • 60 g tarate ovaz macinate
  • 20 g tarate grâu
  • 20 g tarate pshillium 
  • 25 g lapte praf degresat
  • 50 g gluten
  • 5 g făina konjak
  • 5 g sare
  • 12 g drojdie proaspăta
  • 200 ml apa calduta


Pentru umplutura am folosit:

  • piept de bibilica, gatita pe grătar 
  • 2 linguri branza 0,2% grăsime 
  • 1 ou
  • pătrunjel tocat
  • sare și piper
  • pasta tomata fără zahăr  concentrat,nediluat cu apa.
  • cascaval Dukan 

Instructiuni

Aluat

  • Amestecam toate ingredientele uscate.
  • In apa dizolvăm drojdia.
  • Peste amestecul uscat turnam apa cu drojdie, amestecam cu o lingura și lasam compozitia câteva minute, pentru a se hidrata taratele, după care punem aluatul pe blatul de lucru și framantam ,pana obținem o coca neteda.
  • Se lasă la dospit.
  • Aluatul dospit se împarte in 4 bucăți, fiecare bucata conținând o lingura tarate de ovaz.
  • Doua bucăți le-am folosit la bărcuțe , iar din celelalte doua am făcut covrigi.

Pentru bărcuțe:

  • Fiecare bărcuță conține o lingura tarate ovaz, deci in croaziera se pot consuma doua bărcuțe.
  • Marginile bărcuțelor le-am umplut cu cașcaval Dukan .

Mod de preparare:

  • Întindem cu sucitorul blatul pentru bărcuțe.Dacă e necesar, blatul de lucru și sucitorul se umezesc cu apa rece.
  • Întindem cașcaval ras pe margini și rulam o singura data, încercând sa lipim capetele, sa rămână marginea rulată, sa nu se desprindă la copt.
  • Așezăm bărcuțele in tava pe hârtie, iar interiorul lor le ungem cu pasta tomata concentrata, după care le umplem.Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.
  • Ungem bărcuțele cu ou și le coacem, pana se rumenesc( 175 grade).
  • La final, pentru ca mi-a rămas puțin cașcaval ras, când am oprit cuptorul, am presărat restul de cașcaval și condimente turcesti, am băgat tava in cuptorul fierbinte și am lăsat 3-4 minute, cât se topește cașcavalul.

Pentru covrigi:

  • Formam covrigii ca in imagini și le oparim câteva secunde in 500 ml apa+ 25 g bicarbonat de sodiu.Se coc in cuptorul preîncălzit la 220 grade, pana se rumenesc.