Ingrediente
- 2 kg peste ,cantarit după ce au fost curatati
- Sare de murături
- 1/2 l apa
- 1/2 l otet din vin de 9 grade
- Boabe de piper
- Foi de dafin
- Boabe de coriandru
Instructiuni
- Pestele se taie bucăți mai mici,se spală foarte bine, sa rămână apa curată, se pune sare, fără sa exageram( eu am pus un pumn de sare grunzoasa, pentru murături), se amesteca bine și se lasă la frigider minim 24 ore.
- Oțetul și apa, împreuna cu condimentele, se pun la fiert 4-5 minute, după care se da la rece.
- Pestele , după ce a stat cu sare, se spală și se șterge cu servetele de hârtie.
- Se aseaza in borcane, fără a lasa spațiu liber între ele, se toarnă amestecul de otet rece , se închid borcanele și se țin la frigider.
- După 5 zile, alții spun, o săptămâna, se poate consuma ca atare, sau in diferite salate.
- Cu ani in urma, am făcut aceasta marinată, am sterilizat borcanele, le-am pus in cămara, dar tot au fermentat câteva borcane.Acum am citit mai multe despre acest preparat și este recomandat, sa se facă cantitate mai mică de peste și sa fie păstrat la frigider.
Alte informatii
După 5 zile, am încercat un borcan, oasele erau înmuiate, dar nu suficient de mult, totuși pestele era întărit și marinat.Ultima poza, este cu marinata, după 5 zile.
Comentarii