Se curată și se toaca ciupercile și prazul, apoi se pun intr-o tigaie, împreuna cu uleiul.
Se calesc, pana ce uleiul se amesteca bine cu ciupercile, se presara putina sare și se acoperă vasul cu capac.
Se gătesc la foc mic, in suc propriu, circa 10 minute, amestecand uneori și verificând, sa nu fie scăzut sucul din tigaie.
După 9-10 minute, când prazul este inmuiat, se pune toată compozitia in vasul blenderului de mâna, cât este inca fierbinte și se pasează, pana obținem o pasta fina.
La final se adauga miezul de nuca, sau încă o lingura de ulei de masline și se potrivește la gust, de sare, piper și putina nucsoara, dacă agreați gustul.
Pasta obținută se pune la răcit in forme de silicon, sau se păstrează in borcan.
In dieta Dukan, se consuma in doua zile de croaziera pl, având o lingura ulei de masline, permis din aceasta etapa si 16 g nuca= 1 lingura ulei de masline/zi.
Se poate pregati cu orice tip de ciuperci proaspete, sau din conserva.
Comentarii