Ingrediente

  • 250 g ciuperci pleurotus 
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, sau o bucata praz
  • 16 g miez de nuca
  • Sare, piper

Instructiuni

  • Se curată și se toaca ciupercile și prazul, apoi se pun intr-o tigaie, împreuna cu uleiul. 
  • Se calesc, pana ce uleiul se amesteca bine cu ciupercile, se presara putina sare și se acoperă vasul cu capac.
  • Se gătesc la foc mic, in suc propriu, circa 10 minute, amestecand uneori și verificând, sa nu fie scăzut sucul din tigaie.
  • După 9-10 minute, când prazul este inmuiat, se pune toată compozitia in vasul blenderului de mâna, cât este inca fierbinte și se pasează, pana obținem o pasta fina.
  • La final se adauga miezul de nuca, sau încă o lingura de ulei de masline și se potrivește la gust, de sare, piper și putina nucsoara, dacă agreați gustul.
  • Pasta obținută se pune la răcit in forme de silicon, sau se păstrează in borcan.
  • In dieta Dukan, se consuma in doua zile de croaziera pl, având o lingura ulei de masline, permis din aceasta etapa si 16 g nuca= 1 lingura ulei de masline/zi.
  • Se poate pregati cu orice tip de ciuperci proaspete, sau din conserva.