Ficateii se curată și se spală foarte bine, in mai multe rânduri de apa, după care se pun la scurs intr-o sita.
Ceapa tocata, usturoiul tăiat felii, uleiul ,apa și putina sare, se pun intr-un vas pe foc, pana se evapora apa ,iar ceapa devine translucida.
Ficateii se pun peste ceapa,adăugăm cimbru, foaia de dafin și laptele, gătind la foc mic.
Când sunt făcuți ficateii și obținem un sos gros in tigaie, oprim focul, adăugăm iaurtul grecesc, omogenizam și lasam totul, sa se răcească .
Toată compozitia rece se pune intr-un vas( nu uitam sa îndepărtăm foaia de dafin) ,se adauga muștarul și nucsoara( se poate renunța, dacă nu agreați gustul), iar cu blenderul vertical se mixează, pana se obtine o pasta foarte fina.
Se condimentează cu piper și sare, dacă e cazul și se da la rece,sa se întărească .
Se poate adauga la final mai puțin iaurt grecesc(50-100 g), dar eu mi-am dorit pateul , cu un gust mai puțin pronunțat de ficat.
Comentarii