Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 3 căței usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurița cimbru
  • 1/4 lingurița nucsoara
  • 1 lingurița muștar fără zahăr
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar lapte semidegresat
  • 150 g iaurt grecesc semidegresat cu 2% grăsime
  • Sare și piper

Instructiuni

  • Ficateii se curată și se spală foarte bine, in mai multe rânduri de apa, după care se pun la scurs intr-o sita.
  • Ceapa tocata, usturoiul tăiat felii, uleiul ,apa și putina sare, se pun intr-un vas pe foc, pana se evapora apa ,iar ceapa devine translucida.
  • Ficateii se pun peste ceapa,adăugăm cimbru, foaia de dafin și laptele, gătind la foc mic.
  • Când sunt făcuți ficateii și obținem un sos gros in tigaie, oprim focul, adăugăm iaurtul grecesc, omogenizam și lasam totul, sa se răcească .
  • Toată compozitia rece se pune intr-un vas( nu uitam sa îndepărtăm foaia de dafin) ,se adauga muștarul și nucsoara( se poate renunța, dacă nu agreați gustul), iar cu blenderul vertical se mixează, pana se obtine o pasta foarte fina.
  • Se condimentează cu piper și sare, dacă e cazul și se da la rece,sa se întărească .
  • Se poate adauga la final mai puțin iaurt grecesc(50-100 g), dar eu mi-am dorit pateul , cu un gust mai puțin pronunțat de ficat.