Ingrediente

  • 2 bucăți piept de pui
  • 9 g sare grunzoasa 
  • 6 g indulcitor
  • 1/2 lingurița cimbru
  • 1/4 lingurița nucsoara
  • 1/4 lingurița coriandru
  • 1/4 lingurița rozmarin
  • 1/4 lingurița piper
  • 3-4 căței usturoi
  • 2-3 foi de dafin

 

Instructiuni

  • Pentru sare și indulcitor se calculează astfel: cântărim bucatile de piept și adăugăm 1,5% sare și 1% indulcitor, pentru 1 kg de carne.Bucatile de piept au cantarit 600 g, deci 9 g sare grunzoasa pentru murături și 6 g indulcitor.
  • Intr-un mojar se pune sarea, indulcitorul, condimentele (fără usturoi și foile de dafin) și se presează bine, pana obținem un praf de condimente.Cu acest amestec se freaca bine carnea, pe ambele părți.
  • Foile de dafin se rup bucăți, iar usturoiul se taie felii.
  • Intr-o punga se pune carnea condimentata, se adauga usturoiul și dafinul, se inchide ermetic punga și se tine la frigider 4-5 zile.
  • După acest timp, se spală carnea foarte bine de sare și condimente și se șterge cu servetele de hârtie de surplusul de apa.
  • Carnea astfel pregătită se aseaza pe grătarul cuptorului, iar sub grătar se pune o tava cu hârtie de copt, sau folie de aluminiu, pentru a colecta lichidul care va curge din carne.
  • Se gătește astfel, timp de doua ore, la temperatura de 100 grade.
  • Se scoate carnea și se lasă la răcit la temperatura camerei.
  • Când este rece se presara cu o sita boia dulce, afumata, iute, sau o putem lasă simpla, dacă nu agreem gustul de boia.