Ingrediente
Pentru o porție mai generoasa:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa micuța
- 1/2 ardei gras roșu
- 150 g sos de roșii fără zahăr
- 200 g creveți prefierti congelati
- 1 lingurița indulcitor
- Sare, piper
- Pătrunjel verde tocat
- 1 cutie de paste konjac fără clatire
Instructiuni
- Se pun la călit, intr-o lingura de ulei, ceapa și ardeiul tocat. Se adauga putina sare și o ceașca de apa, gătind legumele, fără a le prăji, doar cât sa devină translucide.
- Se adauga sosul de roșii, se condimentează cu sare, piper și puțin indulcitor, pentru un gust dulce-acrișor.
- In sosul obținut se adauga creveți congelati și se gătesc la foc mediu spre mare, maxim 10 minute, având timp, sa se dezghețe și sa capete culoarea roz, specific crevetelor.
- Între timp pregătim pastele.
- Am folosit paste konjac, fără clătite, sunt mai acceptabile, neavând acel miros specific, produselor din konjac.
- Am pus continutul unei cutii, in sita și am clatit pastele sub jetul de apa rece, apoi le-am fiert 5 minute, chiar dacă ele nu necesita fierbere.
- Creveți și sosul de legume se pun intr-o farfurie, se presara pătrunjel, iar deasupra adăugăm pastele fierte și scurse de apa.
- Au fost delicioase!
Comentarii