Ingrediente

Pentru o porție mai generoasa:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa micuța
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 150 g sos de roșii fără zahăr
  • 200 g creveți prefierti congelati
  • 1 lingurița indulcitor
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde tocat
  • 1 cutie de paste konjac fără clatire

Instructiuni

  • Se pun la călit, intr-o lingura de ulei, ceapa și ardeiul tocat. Se adauga putina sare și o ceașca de apa, gătind legumele, fără a le prăji, doar cât sa devină translucide.
  • Se adauga sosul de roșii, se condimentează cu sare, piper și puțin indulcitor, pentru un gust dulce-acrișor.
  • In sosul obținut se adauga creveți congelati și se gătesc la foc mediu spre mare, maxim 10 minute, având timp, sa se dezghețe și sa capete culoarea roz, specific crevetelor.
  • Între timp pregătim pastele.
  • Am folosit paste konjac, fără clătite, sunt mai acceptabile, neavând acel miros specific, produselor din konjac.
  • Am pus continutul unei cutii, in sita și am clatit pastele sub jetul de apa rece, apoi le-am fiert 5 minute, chiar dacă ele nu necesita fierbere.
  • Creveți și sosul de legume se pun intr-o farfurie, se presara pătrunjel, iar deasupra adăugăm pastele fierte și scurse de apa.
  • Au fost delicioase!