Ingrediente

  • 18 g seminte de dovleac
  • 17 g seminte floarea soarelui
  • 2 linguri chia
  • 6 masline verzi
  • 100 g tofu simplu

 

Instructiuni

  • Punem la hidratat de dimineața pana seara, in apa calduta semințele de dovleac și floarea soarelui, iar semințele chia in apa rece, cam 100 ml( nu am măsurat apa, din graba).
  • Intr-un bol mai adânc punem semințele de dovleac și floarea soarelui ,deja hidratate, împreuna cu maslinele fără sâmburi și le pasăm cu mixerul vertical, câteva secunde.Se adauga tofu tăiat bucăți mai mici și le incorporam și pe acestea.In acest moment am obținut o pasta groasa și puțin sarata, de la tofu și masline .
  • Semințele chia hidratate au format un fel de pasta gelatinoase , iar de aici am adăugat cate o lingura peste amestecul pasat înainte.Am adăugat 1/2 din cantitatea de chia , oprindu-ma atunci când am obținut o pasta tartinabila mai moale.De la chia s-a diminuat și gustul sarat.
  • Cine dorește poate adauga oregano, busuioc, usturoi, fulgi de ardei iuți ,după gust.Eu am avut maslinele verzi, deja conservate in busuioc, de aceea nu am adăugat nimic pentru aroma.
  • Se servește pe felii de chifle, pâine prăjită, wassa, ori pe legume.
  • Este foarte sățioasa și gustoasa.
  • In dieta Dukan se consuma in doua zile din croaziera, având seminte de dovleac 18 g și seminte de floarea soarelui 17 g, unde fiecare tip de seminte înlocuiește lingura de ulei de masline ,permisă din croaziera.Este mai mult decât suficient pentru o zi, pasta cântărind la final 300 grame, deci 150 grame/ zi.