Ingrediente

  • 200 g morun de crescătorie gătit la grătar 
  • 200 g branza cottage 0,5% grăsime
  • 2 oua fierte 
  • Condimente după gust
  • 1 lingurița ulei de masline( optional)
  • Ceapa tocata( optional)

Instructiuni

  • Nimic mai simplu pentru a face o pasta dietetica din carnea delicioasa a unui peste, cum este morunul, din specia sturionilor.
  • Se pun toate ingredientele in vasul blenderului, se mixează, pana obținem o pasta fina.
  • Se poate adauga ceapa tocata, muștar fără zahăr, condimente la alegere.
  • Uleiul de masline l-am folosit doar ca decor, deci se poate renunța la aceasta lingurița de ulei, iar atunci pasta se poate consuma in dieta Dukan, încă in faza de atac.
  • Este ușor de făcut, pasta este delicioasa, iar ca preț, nu prea scumpă, morunul se găsește uneori prin piețe, unde se comercializează pestele, iar prețul nu este unul piperat.
  • Pentru a prepare o pasta nedietetica, se folosește mascarpone, branza almette, ricotta,la alegere , se adauga ardei roșu crud tocat mărunt, ceapa tocata, etc...

"Sturionii din Dunăre sunt sturioni sălbatici. Acolo consumă hrană sălbatică, iar in crescătorii consumă furaje. Dar ca specie nu e nicio diferenţă. Dar una e carnea unui animal crescut în condiţii de tehnologie, şi una a celui crescut sălbatic. Carnea este la fel, are acelaşi gust. Păstrează structura speciei ca şi gust, în schimb nu are savoarea acelei cărni de la sturionul sălbatic” susține 
directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi.